Реклама / Ads
0| 7084 |16.02.2011 НОВИНИ

Дясната ръка на Баретата не иска да излиза от ареста

.
Антон Савов – Тони Мамата се е отказал да обжалва наложения му арест от Софийския градски съд. Соченият за дясна ръка на Златомир Иванов – Баретата, предпочита да остане на сигурно зад решетките, отколкото да му се случи нещо отвън, довериха запознати.
 

Frognews.bg припомня, че Мамата се предаде доброволно на властите след като те го издирваха близо две години. Савов изчезна в началото на февруари 2009 година, когато бе задържан Баретата и по-голямата част от групата му. Смята се, че се е укривал в Гърция. Това доказва и медицински документ, издаден от болница в южната ни съседка, който Мамата представи на съда миналата сряда.

Софийският градски съд потвърди искането на държавното обвинение за налагане на постоянна мярка “задържане под стража” за Тони Мамата. От прокуратурата извадиха около 40 тома с материали, които доказват съпричастността му към наркоорганизацията “Фирмата”. Всички доказателства са част от отделените материали по основното дело срещу Златко Баретата и още 20 човека. Мамата е обвинен, че заедно с бившия командос е организирал и ръководил престъпна група за разпространение на наркотици. Както срещу Баретата, така и срещу Мамата, ключови свидетели са Димитър Вучев – Демби, Тихомир Георгиев – Боксьора и Марио Божков. Мамата е бивш бодигард на Баретата и един от най-доверените му хора. Двамата бяха подсъдими, а впоследствие оправдани за отвличането и изнудването на бизнесмена Мохамед Абдул ал Хирш, който бе отровен.

Според показанията на основните свидетели, Тони Мамата заедно с Мартин Станков – Рашо, пряко са отговаряли за покупката и разпределението на наркотици по райони. Мамата е организирал и дейността на “Фирмата” срещу нейни преки конкуренти на пазара. Конкурентите най-често са отстранявани с познатите в тези среди прийоми – рязане на уши, чупене на пръсти и различни други мъчения. От МВР все още продължават издирването на Мартин Станков – Рашо. За последно той бе засечен в хотел в Петрич в началото на миналата година, но успя да се измъкне от органите реда.

Златко Баретата успя да излезе на свобода в началото на ноември 2010 година заради здравословни проблеми. Освен за наркотици, срещу Баретата има и обвинение за убийството на пернишкия дилър Румен Стефанов – Алф. Делото бе върнато и започна отначало през ноември заради ареста на един от съдебните заседатели, който бе закопчан в акция “Педофилите”. При повторното тръгване на процеса, Демби и мнозина от останалите ключови свидетели, който дотогава подкрепяха тезата на обвинението, се разколебаха и промениха първоначалните си показания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4918 |09.02.2011 Искат постоянен арест за дясната ръка на Баретата . 0| 6697 |08.02.2011 Дясната ръка на Баретата се е предал в полицията . 1| 5695 |04.02.2011 „Общ работник” на Баретата свидетелства в съда . 1| 5216 |02.02.2011 Кмет и МВР инспектор свидетели срещу Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads