Реклама / Ads
0| 4883 |21.04.2016 НОВИНИ

Дикме: ДАНС да види дали Пеевски не прехвърля фирмите си на Пеевски

.
Мехмед Дикме
Ако Пеевски е бил причина Борсов да се разграничават от ДПС, то тази причина е отпаднала. И ако добре вникнем в изказването на премиера, то не е изключено на президентските избори ГЕРБ и ДПС да са заедно. ДПС няма да издигат кандидат за президент. Това каза Мехмед Дикме по БТВ.
 

Службите и ДАНС трябва да престанат да се занимават с кокошкарски истории и да вникнат по-сервизно дали Пеевски доброволно напуска страната или върху него се оказва натиска, скрит от обществото. Трябва да се види кой е истинският собственик на Булгартабак. Дали се прехвърлят фирмите от Пеевски на Пеевски, или стоят други лица. ДАНС трябва сериозно да работи, защото всичко това е свързано с националната сигурност на държавата. 


Наскоро бях в Турция. Там има негативно отношение спрямо ДПС и ръководството на ДПС. Има тотална мобилизация за подкрепа на партията на Лютви Местан. На границата Пеевски и Доган могат да разберат дали имат забрана да пътуват до Турция. Правителството може да е решило, че двамата са персона нон грата. Това не е изключено.

Булгартабак дава големи приходи. Фирмата не беше приватизирана по най-добрия начин. Тук има бизнес и много сериозни приходи. Булгартабак не се отказва от пазари, самите пазари го отказаха. Свързано е с Дубай и арабския пазар. Много е важно не толкова активите, колкото къде ще отидат марките цигари. И оттам ще се разберат истинските собственици. Пълна глупост е да се изкупува целия произведен тютюн. Булгартабак е вносител на тютюн по-скоро. Булгаратабак е стратегическо предприятие и трябва да се търси отговорност от неговото ръководство.

В Турция призовават да се работи за ДОСТ. Всички изселнически организации казват, че ще подкрепят Лютви Местан. Проблемът е не толкова дали го харесват, а защото не харесват Доган и хората му. Турция отдавна се разграничи от Доган. Задължителното гласуване обслужва Лютви Местан. Поне 150 000 гласа Местан ще вземе от Турция. Партията на Местан ще се развие в Турция още по-сериозно.
В Кържалийско вече открито се говори за една подкрепа към него. Трябва да престанем да говорим за бастиони. Ако има предсрочни избори, към днешна дата ДПС няма да имат повече от 22 депутати. Ако Местан върви с тези темпове, нищо чудно да получи 11 депутати. Важно е кой ще е лидер на ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4843 |17.04.2016 МВР отписва колите без „Гражданска отговорност” от утре . 0| 4640 |17.04.2016 Над половината българи одобряват гражданските арести . 0| 6075 |16.04.2016 В. Симеонов: Гражданските патрули и арести трябва да са в закон . 0| 5212 |13.04.2016 ДАНС подхваща корупцията в гранична полиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads