Реклама / Ads
12| 4850 |06.07.2010 НОВИНИ

Дикме: Сменете Доган, изчистете възродителите от ДПС

.
Мехмед Дикме
ДПС трябва да избере нов лидер, обществото показва нетърпимост към сегашния. Не става въпрос за качествата му, а за отношението на другите политически формации и хората към Ахмед Доган.
 
Това казва в интервю за „24 часа” бившия активист на ДПС и земеделски министър в правителството на НДСВ – Мехмед Дикме. Според него партията се е превърнала през последните години в мръсна дума и в нарицателно за корупция. Причина за това е, че възродители, които по времето на Живков са сменяли имената на турците сега кадруват в ДПС.

„Нека лидерът (Ахмед Доган, б.р.) да даде обяснение и на мен, и на обществото как, когато ние се борихме против възродителния процес, допуснахме възродителите в ДПС. Едно време вземаха решение да ми сменят името, а сега ще ме управляват. Е, не мога да се примиря с това нещо!”, казва Дикме. Той е категоричен, че липсва политика и отношение към мюсюлманите в България от страна на всички партии, включително и от ГЕРБ и за това хората гласуват за ДПС.

Бившият земеделски министър дава и приятелски съвет на настоящия шеф на земеделието Мирослав Найденов – „ако бях аз сега министър, първото нешо, което щях да направя, е всички проекти до 100 000 евро да бъдат одобрявани на регионално ниво. Така хората бързо ще направят инвестициите си и това е сериозна антикризисна мярка”. Той твърди, че по негово време субсидиите в земеделието са били 40-50 млн. лв., а сега са около 500 млн. лв.

Мехмед Дикме в момента се занимава с консултантска дейност в областта на земеделието. През този сезон хит на пазара станах огромните череши, добили популярност като сорта „Дикме”. Екс министърът казва, че е консултирал производители да се насочат към тези нови сортове и да обновят насажденията в страната. Според него модерното овощарство може да бъде алтернатива на тютюнопроизводството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7278 |26.03.2010 В. Велева: Ще съдя Доган, заплашва ме . 7| 4604 |18.08.2009 Бъркат в джоба на Доган, ако не се яви в Парламента . 3| 10450 |21.07.2009 Данъчните покрили имот на Доган, топи ги прокуратурата . 19| 5198 |03.07.2009 Я. Янев спретна обсада на Доган, затваря границата с Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads