Реклама / Ads
98| 12210 |19.10.2013 НОВИНИ

Диков и Бареков си премериха документите за къщата на Плевнелиев в Халкидики

.
Водещият Сашо Диков показа копия от документи, които на пръв поглед опровергават журналиста-политик Николай Бареков по отношение на аферата с гръцкия имот на президента Росен Плевнелиев. Това стана в предаването му "ДикOff" по Нова телевизия,на което гостува самият Бареков.
 

Според Диков парите за къщата в Халкидики са били преведени по банков път - през месец октомври 2007 г.  - общо 750 хиляди евро. Както е известно, Бареков от своя страна лансира в обществото други документи, според които тези пари са били преведени в брой.Той посочи, че не атакува институцията на президентството, а лично Росен Плевнелиев. С този сигнал искам да кажа: Президентът трябва да бъде проверен като всеки един български гражданин, каза още Бареков.


Диков от своя страна заяви, че Тв7, която изнесе данни за имотите на Плевнелиев, прави "поръчкови разследвания".

Ако спечеля изборите ще си покажа банковите сметки. Като взема властта хора като Бойко Борисов, Плевнелиев, Сергей Станишев ще бъдат проверени, заяви още Бареков.

Диков нарече кампанията на Бареков тенденциозна и двамата изпаднаха в спор. Според Бареков има сделка за между ГЕРБ,  БСП и ДПС за назначаването на Румен Овчаров в борда на Лукойл. Тази сделка саботира исканията на февруарските протести, каза още гостът, като посочи, че фирма близка до Борисов, пази комбината.

За назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС Бареков посочи, че също е имало сделка между ГЕРБ, БСП и ДПС. Имаше обещание да се разследва бившия премиер, каза още Бареков. За Сотир Цацаров гостът заяви: това е мчного добро попадение на ГЕРБ в прокуратурата.

Аз съм единственият, който е събрал 4000 души в Двореца на културата във Варна, похвали се  още Бареков.

Двамата не можаха да се разберат и по въпроса кой е правел повече наколенки на бившия премиер Бойко Борисов."Борисов идва тук, за да му задавате удобни въпроси", захапа Бареков. Не съм носел букети на политици и не съм обявявал някой за политик на годината, контрира Диков. Бареков се закани Бойко Борисов да бъда разследван и тогава да излязат на бял свят много истини, включително и тази за това, кой е собственик на футболния клуб Левски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 7870 |19.10.2013 Шамар! Генерал смени ГЕРБ с Бареков . 79| 6417 |18.10.2013 Бареков: Дясната ръка на Борисов ще е изкупителна жертва за Костинброд! . 63| 7101 |16.10.2013 Бареков: Сезирам прокуратурата срещу себе си, за да разследва и Плевнелиев . 61| 4725 |15.10.2013 Бареков настоява Плевнелиев да си свали имунитета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads