Реклама / Ads
90| 11886 |10.08.2010 НОВИНИ

С. Диков: Божидар Димитров мисли с оная си работа

.
Сашо Диков
Герберите от Бургас са върхът на тъпотията. Каубоят Дянков се държи като ученичка. Цветанов прави неадекватни изцепки за съдебната система. Прокурорите са елементарни и прости, журналистите са слуги на управляващите. Борисов няма представа за 'правилно' и 'неправилно'. Алексей Петров е невинен, обяви по bТВ позициите си скандалният жулналист.
 
Той видя само себе си като флагман на свободата и почтеността.

Как градският прокурор Роман Василев е спечелил от борсата 80 хил. евро? Не е ли това елегантен начин за прикриване на корупция в прокуратурата? От къде шеф на лудница има над 1 милион лева спестени в банка? Бойко Борисов трябва да разследва такива случаи, а не да се мълчи по тях. Аз като журналист искам да съм убеден, че всичко това е законно, а обществото също да знае.

Горещите въпроси зададе журналистът Сашо Диков в студиото на bТВ. Повод за резкия му тон бе актуалната през последните дни тема за езика на политици, след изцепката на министър Божидар Димитров, че археолозите и политиците са "шибани".

Той (Божидар Димитров, б.р.) мисли с оная си работа, а депутатите от ГЕРБ сътвориха върха на тъпотията, като излезнаха вчера с декларация в негова защита, твърдейки, че той мислел със сърцето си, заяви Диков от ефира. Според него министърът, вместо да се извини на археолози и на хората, направил вчера нова изцепка, говорейки, че българки с наболи зърна ходят в църквата.

Бойко си затрая за изцепките на своя министър, а от Бургас приеха, че по този начин го подкрепя и написаха тъпата декларация. Аз не съм привърженик на стерилния език на политиците. Хареса ми, когато Дянков говори за феодалните старци в БАН, но по късно този каубой, завърнал се от Щатите, забърка такива бакии и каши. И като е толкова голям мъж, защо като отиде в кабинета на Първанов се държа като ученичка. Като имаш основание, може да казваш свободни думи, заключи емоционално Диков.

Шефът на Канал 3 коментира още, че поведението на Божидар Димитров е следствие от поведението и езика на премиера Борисов и заместника му Цветан Цветанов. Сашо Диков обвини Цветанов, че прави недопустими изцепкии и се държи неадекватно по адрес на съдебната система и Темида, но мълчи за глупостите на прокуратурата и МВР.

Прокурорите са елементарни и прости, това показва опитът ми от ходене по съдебните зали, заяви открито Диков. Той се спря на няколко скандални случая с действия на обвинението. Най-фрапиращо според него било поведението на прокурора Светлозар Костов, който след кашите, които е забъркал с делото “Ставийски”, сега е извършил престъпление, давайки пространно уредено интервю в “24 часа” срещу задържания Алексей Петров – Трактора.

И аз поисках този прокурор да даде за нас интервю, но ни отказа.
Няма никакви доказателства срещу него, чудят се за какво да го осъдят, защити Диков нарочения за тартор на мафията в България Алексей Петров. Той призова главния прокурор Борис Велчев да не мълчи повече, а да коментира действията на колегите си при задържането и ареста на жената на Вальо Топлото.

Просват те на земята, слагат ти белезници, държат те две седмици в ареста, обвиняват те, че си рекетьор, а после излиза, че нямаш никаква вина и си напълно невинен. Но няма кой да търси отговорност от прокурорите, заяви Диков по случая със съпругата на бившия шеф на столичната топлофикация.

Той обвини и медиите, че се държат като слуги и премълчават факти. И Цветанов и Борисов знаят, че медиите са в клекнало положение и го използват, атакува ги журналистът. Той е категоричен, че премиерът е изгубил представата за 'правилно' и 'неправилно' по отношение на съдебната система, а това било пагубно за управлението му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5355 |09.08.2010 ГЕРБ - Бургас подкрепи министър Б. Димитров . 54| 5753 |06.08.2010 Б. Димитров: Тоя шибан народ, тия шибани колеги... . 30| 5059 |06.08.2010 Пак шамар за МВР, жената на Димитров невинна . 4| 6133 |31.07.2010 Съдът остави Ст. Димитрова в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads