Реклама / Ads
3| 5718 |05.10.2011 НОВИНИ

Дилма Русеф пристигна в родината на баща си

.
Дилма Русеф
По покана на президента Георги Първанов Президентът на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф е на държавно посещение днес и утре у нас по покана на президента Георги Първанов, съобщиха от прессекретариата на президентството.
 

 

Държавният глава отправи поканата си към Дилма Русеф през ноември м.г. Това е първо посещение на бразилски държавен глава в нашата страна от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия, чиято 50-годишнина се навършва през тази година.

Посещението на Дилма Русев ще даде сериозен тласък на активния двустранен политически диалог на всички равнища, както и приемственост на най-високо ниво след многобройните срещи на българския президент с предишния бразилски държавен глава Игнасио Лула.

Президентите Георги Първанов и Дилма Русеф ще обсъдят възможностите за стимулиране на икономическото сътрудничество както в двустранен план, така и в рамките на стратегическото партньорство Европейски съюз – Бразилия и ще потърсят начини за по-нататъшно развитие на отношенията в областта на науката, образованието и новите технологии, разширяването на културния обмен. Държавните глави ще обсъдят взаимодействието на България и Бразилия в международните организации и ще обменят мнения по актуални международни въпроси.

Първата среща на президента Георги Първанов и Дилма Русеф в рамките на посещението ще бъде на пл. “Св. Александър Невски”, където ще се състои официалната церемония по посрещането.

По-късно двамата президенти ще проведат среща на “четири очи”, последвана от пленарни разговори на двете официални делегации. В присъствието на президентите на България и Бразилия ще бъдат подписани двустранни документи в областта на икономиката и информационните технологии.

Президентите Георги Първанов и Дилма Русеф ще си разменят висши държавни отличия. Дилма Русеф ще получи орден “Стара планина” с лента. Президентът Първанов ще бъде награден с орден “Южен кръст”, степен: “Голям кръст”.
Президентите на България и Бразилия ще говорят пред участниците в българо-бразилски бизнес форум.

Държавният глава и съпругата му Зорка Първанова ще бъдат домакини на официална вечеря на президента Дилма Русеф.

Президентът на Бразилия ще има срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът ще бъде домакин на обяд в чест на президента на Бразилия.

През втория ден от посещението президентите на България и Бразилия ще посетят Велико Търново и Габрово. Във Велико Търново държавните глави ще разгледат крепостта „Царевец”. В Априловската гимназия в Габрово президентите на България и Бразилия ще се срещнат с обществеността на града.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7146 |23.09.2011 Есента пристигна по лятному; и през октомври- хубаво време . 10| 5104 |22.09.2011 Дилма си търси родата в Габрово . 14| 4958 |02.09.2011 Дилма Русеф идва в България . 59| 5456 |26.03.2011 Протестиращи: Дилмано, дилбойко, кажи ми как се сади картофо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads