Реклама / Ads
5| 5498 |02.05.2013 НОВИНИ

Димчо Михалевски: Единствено Коалиция за България се обявява против мизерията и бедността

.
Източник: БСП
Коалиция за България е единствената политическа сила, която извежда борбата с мизерията и бедността като основна политика, обяви на среща с жители на комплекс „Меден рудник” водачът на червената листа за Бургас Димчо Михалевски. Заедно с кандидат-депутатите Павел Маринов и Георги Спасов посветиха 3 часа за разговори с хората по проблемите на региона и страната.
 

Михалевски отбеляза, че ангажимент на лявата партия е съживяване на икономиката в Бургаско, което ще доведе до разкриването на нови работни места и по-високи доходи, от което се нуждае най-много регионът. Жители на квартала сезираха кандидат- депутата, че заради липсата на работа не могат да се пенсионират.

Михалевски заяви, че програмата на Коалиция за България предвижда гъвкави условия за пенсиониране при недостиг на 2 години осигурителен стаж или възраст. „Категорично спираме и увеличаването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране”, заяви още водачът на червената листа.

По отношение на пенсионната система Михалевски посочи и промяна на условията за пенсиониране на военнослужещите и възстановяване на отнети от тях социални права, както и разкриване на работни места за хора в предпенсионна възраст с подкрепа от държавния бюджет в размер на поне 100 милиона лева годишно и чрез европейско финансиране. Социалистът  коментира решението и на друг проблем за повечето възрастни, а именно – намаляване на  такса „достъп” за посещение при лекар, която Коалиция за България предлага да бъде 1лв.  "Категорично връщане на швейцарското правило за редовно увеличение на пенсиите", добави Михалевски.

Млади семейства с деца подчертаха, че виждат надежда в Коалиция за България, откъдето единствено се застъпили за тях в изминалите 4 години. „Младите хора, децата, са бъдещето на България затова в нашата програма е заложено увеличаване на помощите за отглеждане на дете, за  гарантирано първо работно място, за гарантирано бъдеще и перспектива в Родината, а не в чужбина", увери първият в листата.

Михалевски обиколи голяма част от жилищния комплекс, като се ръкува лично с близо 200 души. Той коментира, че е нужно по-балансирано разпределение на средствата по регионите, за да има развитие не само в центъра на  големите градове, но и около тях.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7325 |18.01.2013 Георгий Станишев: Единственото вярно е, че Сергей ми е брат . 3| 5242 |05.12.2012 Единствено Гърция ни бие по корупция в ЕС . 16| 5858 |29.10.2012 Бащата на убития Мариян: Към Опиц изпитвам единствено съжаление . 5| 9656 |04.02.2011 Легализираме дипломите единствено в МОМН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads