Реклама / Ads
31| 5637 |29.06.2013 НОВИНИ

Димчо Михалевски: Мислим за избори след година

.
Източник: Булфото
Трябва да дадем една година на кабинета, после да направим избори заедно с тези за Европейския парламент. Нямаме още решение по този въпрос, но според мен трябва да вървим в тази посока.
 

Това каза Димчо Михалевски, зам.-председател на парламентарната група на Коалиция за България, в предаването „Факторът Кошлуков" по TV7.

„Ние изкарахме хората на улицата с някои наши назначения и начина на вземането на решения. Сега трябва с много ясни послания да убедим същите хора, че формулата ни, макар и лимитирана във времето, е изпълнима", обясни Михалевски.

Преди внасянето на кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС коментирахме в парламентарната група и предвидихме реакцията на обществото, разкри Михалевски. Но въпреки това направихме грешката.

Има различия в нашата парламентарна група по отношение на конкретните действия на изпълнителната власт, затова е добре да се обединим около няколко неща, които са важни и без които не можем, след което ясно да заявим, че отиваме на избори, смята депутатът.

Според Михалевски в момента мнозинството е стабилно, но в сложната ситуация трябва да се намери обединение около важното за страната. „Най-лесно е да бутнем правителството и парламента", категоричен бе той.

Според Михалевски не трябва да се управлява на всяка цена. Важно е да се обединим като нация около няколко цели и да кажем на хората - работим по Изборния кодекс, за помагане на социалните групи, за засилване на инвестициите.

Михалевски беше критичен към някои от управленските решения - за кадровите назначения, за новото министерство на инвестиционното проектиране. Не е съгласен и с изявлението на парламентарния шеф Михаил Миков по адрес на медиите. „Той не го направи с умисъл, но парламентарната ни група със сигурност няма намерение да се кара с медиите", увери Михалевски. „Не мисля, че винаги знаем точно какво се случва, хората ни разглеждат в цялост, а ние имаме различия и вътре в партиите", изтъкна социалистът.

Той е убеден, че трябва да се поправи грешният модел на Изборния кодекс, довел до патовата на моменти ситуация в парламента. Социалистът коментира, че мажоритарният елемент в него е важен, за да гласуват повече хора.

Вината за състоянието на парламента днес е основно на ГЕРБ, които на практика след изборите не работят в пленарна зала и ни поставят в зависимост от „Атака”. Това не може да е устойчиво като поведение дълго време, уточни Михалевски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4768 |25.06.2013 Президентът: Водата е петролът на бъдещето, време е да се замислим как я използваме . 10| 5594 |27.05.2013 БАБХ:Време е да се замислим какво даваме на децата си . 14| 4876 |07.05.2013 Димчо Михалевски: Незабавно започваме със спасителен план за най-уязвимите от обществото . 12| 5321 |04.05.2013 Димчо Михалевски подкрепи развитието на спорта и обучението на млади надежди в Бургаско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads