Реклама / Ads
2| 5572 |19.06.2018 НОВИНИ

Димитър Димитров за Фрог: Лица на високи постове крият виновните за смъртта на 15 души в Горни Лом

.
Димитър Димитров
Не може дело, като това за взрива в завод „Миджур” в Горни Лом, да се гледа при закрити врати. Явно протекцията на виновните за смъртта на 15 души е на много високо ниво.
 

Не приемам довода на прокуратурата, че материали по делото са държавна тайна. Няма нищо, което да е секретно. Това заяви пред Фрог нюз Димитър Димитров, баща на загиналия при експлозията в завода Михаил Илиев.

 

Фирма „Видекс”, която приема да извърши утилизация, към момента на подписване на договора, няма в нито един документ на държавата термина утилизация. Съдът пренебрегва този факт. Ще задам въпрос, който ще онагледи работата на правораздавателните органи: Всеки, който умее да кара кола, трябва ли да кара без книжка?!

 

На територията на България 190 хил. мини стоят неунищожени, кой носи отговорност за това – фирма „Видекс” или българската държава?! С какво българската държава наказа „Видекс”? Като оправда нейния собственик ли?! В чл. 4 от Конвенцията за забрана на използването, производството, складирането на противопехотни мини се казва, че държавата, под чиято юрисдикция се намират такива мини, трябва ги унищожи. Към ден-днешен държавата не е направила това. Тя не трябва да бяга от отговорност. Има виновни лица на високи постове, които са си затворили очите.

 

Днес съд и прокуратура се изплюха в лицето на учени от БАН, които направиха експертизите. Те доказваха вината на подсъдимите.

 

Делото дойде от София във Видин и по него не е имало секретни материали. В досъдебното производство също няма. Изведнъж делото във Видин стана секретно, за да се затвори устата на пресата.

 

В момента профилът във Фейсбук на сина ми е блокиран. Аз го ползвам и затова се опитват да ми запушат устата. Няма да успеят.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8963 |19.06.2018 Само във Фрог: Прокуратурата да провери излъга ли в ефир шефката на „Медицински одит” . 1| 4882 |16.06.2018 Проф. Ангел Димитров: Повечето хора ще приемат новото име на Македония . 1| 5525 |15.06.2018 Спас Ташев за Фрог: Гърция може да предяви претенции към новата Северна Македония . 0| 5717 |15.06.2018 Георги Мамалев пред Фрог: Трагично е да нямаш конкуренция - не само във футбола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads