Реклама / Ads
15| 9349 |12.05.2020 НОВИНИ

Димитър Ганев: ”Партията” на Мутафчийски в момента е на власт, но това е кризисен рейтинг

.
Димитър Ганев Източник: БГНЕС
Без всякакво съмнение България се справя много добре предвид ниския ръст на заболели и смъртност. Потвържава се, че има ръст на обществената подкрепа към правителството и доверие към Националния оперативен щаб в лицето на Мутафчийски. Tова коментира политологът Димитър Ганев пред Евроком.
 

Може би в края на април се усети умора от мерките. Притеснението от Covid-19 вече не е толкова голямо. Либерализацията дойде в удачен момент, смята анализаторът.


Според него сстава големият въпрос за икономическата криза. Много е важно властите какви мерки ще вземат за тази криза и как ще излезем от нея, счита Ганев.


Много е трудно да формулираме кога ще приключи коронакризата. Някои казват, че сме в началото. Намирахме се в етап, в който правителството успя да си повиши рейтинга. Сега обаче правителството няма да печели, а ще губи повече, защото няма никакво съмнение, че когато доходите намаляват, ще има и недоволство към властта. Тази "мазнинка", която ГЕРБ натрупаха като обществено доверие, им идва много добре. Въпросът е с какви темпове и стойности ще успеят да излязат от тази ситуация.


Малко вероятно е да оформи политическата фигура на проф. Мутафчийски за парламентарните избори. Първото условие е дали Мутафчийски ще поиска да влезе в такава роля.


Мутафчийски ще търси по-скоро мажоритарна подкрепа за президентските избори. Много вода ще изтече до президентските избори обаче.


Обществената подкрепа, която има днес към него, е в ситуация на криза. Това е кризисен рейтинг. Не се знае как ще изглежда той в една друга ситуация.


Няма съмнение, че в последния месец два има разделение в обществото - има хора, които се притесняват от вируса и подкрепят Оперативния щаб и има други, които се притесняват за социално-икономическите последици.


"Партията" на Мутафчийски в момента е на власт, но това е кризисен рейтинг, категоричен е политическият анализатор.


На БСП им беше много трудно да намерят себе си в тази криза, коментира още анализаторът. Кирил Добрев се очертава като основна алтернатива на Корнелия Нинова и той получи подкрепата на вътрешнопартийната опозиция, смята Димитър Ганев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5957 |11.05.2020 Димитър Зоров: Българските животновъди са в матово състояние . 6| 7436 |11.05.2020 Проф. Димитър Вацов: Тесен кръг от олигарси има достъп до пари от ЕС и обществени поръчки . 8| 5109 |06.05.2020 Ген. Димитър Шивиков: Политиците ни са в дълг към армията и народа . 4| 4789 |01.05.2020 Димитър Манолов: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads