Реклама / Ads
31| 8482 |04.10.2020 НОВИНИ

Димитър Главчев в хаос от опорки: Радев е разединител, записите са фалшиви, прокуратурата работи

.
Хаос от опорни точки. По този начин може да бъде определено гостуването в ефира на Българската национална телевизия на депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. Някак си той успя в рамките на 5 минути да спомене съмнителната автентичност на записите с премиера Борисов, да хвърли топката в полето на Радев със СРС-тата на прокуратурата, да го нарече разединител на нацията и да похвали Иван Гешев, като повтори собствените му думи за олигархията и недосегаемите.
 

"Кога друг път? Да видим положителните действия на прокуратурата - кога друг път е посягала така на олигарси? Няма недосегаеми", посочи Главчев категорично.

 

Той заяви, че не знае дали записите с премиера са автентични, но всеки може да говори както пожелае вкъщи. Не така обаче стои случаят с Цвета Караянчева, към която бе леко критичен:

 

"Не я разбирам логиката, но има такава - когато говориш с партийния актив да говориш на по-близък, по-понятен език. Не бих я осъдил напълно, но не бих постъпил така", посочи Главчев и отново поде темата със СРС-тата на прокуратурата с Радев и записите на Борисов.

 

"Протестът не започна от нахлуването на прокуратурата в Президентството. Нещата започнаха от акцията в "Росенец" и недопустимото по мое мнение поведение на гардовете от НСО. Кой е ръководител на тази служба? Радев. Срещу него няма никакви упреци", посочи Главчев и продължи с темата за СРС-тата срещу президента:

 

"Та... нека има еднакъв аршин. Има законни доказателства, събрани по законов ред и някакви рисунки, снимки и записи, които са направени в домашна обстановка от незнайно кой, не се знае дали са истински. Чакаме прокуратурата. Кои са тия американски служби, сезирани от Елена Йончева, които потвърждават автентичността им? Аз не знам. Работят компетентните органи, нека да си направят проверката. Тук има свръхреакция, докато за доказаните СРС-та няма никаква реакция", отсече още Главчев.

 

Изказването му бе последвано и от поредната опорка, хвърлена почти във въздуха - Радев е разединител на нацията, а Главчев посочи: Това не може да го подмине.

Изказването обаче кореспондира с думите на Цветан Цветанов - бившият втори в ГЕРБ, който бе в студиото на Георги Любенов по-рано. Цветанов посочи, че Борисов е разединителят на нацията.

 

"Отговорност е да изкараме мандата, който ни е гласуван от народа. Ще спазим Конституцията и няма да подадем оставка. Оставката е личен акт. Специално Борисов два пъти я е подавал", посочи Главчев и допълни, че колкото и Велики народни въстания да бъдат организирани, властта няма да си тръгне.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6758 |02.10.2020 Димитър Коцев – Шошо: Иска се оставка, няма оправия. Има генерален разпад на морала . 7| 5969 |27.09.2020 Димитър Аврамов: Хората се интересуват от това как държавата да не се използва в частна полза . 38| 7404 |26.09.2020 Шефът на НС пред гербаджии: Служебно правителство означава хаос за България . 19| 7134 |24.09.2020 МВР за случая с Димитър Кенаров: Няма пребит журналист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads