Реклама / Ads
91| 7750 |10.02.2013 НОВИНИ

Димитър Иванов: В документите няма и един факт за престъпни деяния на Борисов!

.
Публикуваните документи по т.нар. “Досие Буда” не говорят нищо, те само отразяват намерения и в тях няма и един факт за престъпни деяния на Борисов, заяви в “Тази неделя” по bTV Димитър Иванов – бивш шеф на 6-и отдел на 6-о управление на Държавна сигурност.
 

Няма нищо компрометиращо в това, което се изнася, а селективното изваждане на документи очевидно има за цел “да се постигнат сред електората определени внушения за нередност, дори престъпни деяния на обекта”.Иванов смята, че фразите в документите са прекалено общи и е категоричен, че няма и един факт за престъпни деяния на Бойко Борисов. “Документите не говорят нищо, те само отразяват намерения”, заяви бившият шеф на 6-и отдел. “Те звучат гръмко и стряскащо, а ние можем да намерим и един факт за престъпна дейност”, каза още.

И напомни, че времето, по което са заведени документите, е била време на смяна на две правителства, когато Николай Добрев не е успял да състави втори кабинет на БСП след падането на жанвиденовото правителство, когато е и съставено служебно такова с премиер Стефан Софиянски. В тези времена, смята Иванов, е “абсолютно конюнктюрно да се открие дело.”

“Като няма какво да прави една служба, оставена без контрол, прави глупости!”, заяви той и припомни, че по същото време са открити десетки дела в НСС и БОП - и на него самия, и на Румен Петков, и на Бриго Аспарухов. “И на Бойко Борисов е сред тези много дела”. Целта е, категоричен е Димитър Иванов, да се внуши, че новото правителство взема сериозни мерки срещу организираната престъпност.

“Прави ли ви впечатление, че ген. Богомил Бонев не се обажда?”, риторично попита Димитър Иванов за тогавашния министър на вътрешните работи. И посочи, че анонимността на източника до голяма степен обезценява материалите.

“Някой има скрита подла цел, а в електората се извършва определено внушение”, подчерта той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6351 |30.11.2012 Емил Кабаиванов: Кандидатурата на Гугушева е сериозна . 73| 5160 |27.11.2012 Кабаиванов: Продължаваме начисто; ще вкараме повече депутати . 39| 6761 |25.11.2012 Емил Кабаиванов: Председателят на КС ще е свързан с левицата . 14| 6879 |22.11.2012 Стоян Иванов: Да върнем смъртното наказание и да излезем от ЕС!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads