Реклама / Ads
33| 5822 |02.02.2014 НОВИНИ

Димитър Иванов: Първанов не иска да е лидер от куртоазия

.
Заявлението на Първанов, че не иска да е лидер на левицата е израз на куртоазия. Формацията АБВ трябва да се заяви като социалдемократическа формация, Ивайло Калфин има достатъчно подкрепа от европейската политическа сцена, иначе е грешка, каза бившият шеф на Шесто управление на ДС димитър Иванов.
 

Според него, лошото е, че Калфин не е социалист, ако Първанов е с него, значи и той не е, така че мястото му не е в БСП.

В момента в България няма общопризнат лидер, Георги Първанов слезе от пиедестала на държавността и се опитва сега да се върне обратно чрез една малка и с неясни позиции формация, смята Димитър Иванов.

Иванов бе категоричен, че за социалистите партията е там, където е избраният лидер, където в момента е Станишев.

Той коментира и поклонението пред паметника на жертвите на комунизма и словото на президента Плевнелиев.

На плочата на пострадалите след 9 септември 1944 година личат имената на убийци, и то на деца. Не може като си държавен глава, да се изправиш и да обвиняваш половината от населението на тази страна в престъпления, това е недопустимо. Това заяви в студиото на bTV бившият шеф от ДС Димитър Иванов по повод вчерашното отбелязване на паметта на жертвите на комунизма. Според него, дори името на убиеца на шестте ястребинчета е поставен на плочата пред НДК, въпреки, че деянието му е доказано. Има и други такива случаи, това е недопустимо. Ние живеем в условия на показна демокрация, в тези условия не може лява партия като БСП да води дясна политика, каза още членът на соцпартията.

Събиранията на кръга Монтерей, както го наричат медиите, не са свързани с нещо тайно и конспиративно, видяхте колко много от тях отразиха последната им среща, в която нямаше нищо секретно. Това каза още в студиото на bTV Димитър Иванов. Лично аз запознах Маджо с генерал Любен Гоцев преди десетина години, призна той.

Според него, Гоцев има различни болежки през последните месеци и вероятно затова е решил да почерпи последният път, но на това събиране му се даде много широк отзвук в медиите. Иванов допълни, че на тези сбирки се коментират партийни проблеми, но в БСП винаги властва принципа, че се подкрепя лидера, независимо кой е той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 11739 |02.02.2014 Георги Коритаров: Първанов е монарх на лявото пространство в България . 10| 5772 |01.02.2014 Жълт картон за Първанов и Петков на пленума на БСП . 48| 5757 |31.01.2014 Първанов: Ако референдумът се провали, вносителят да си подаде оставката . 19| 5574 |31.01.2014 Кадиев: Помирение между Първанов и Станишев? Трудно!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads