Реклама / Ads
7| 5850 |04.12.2013 НОВИНИ

Димитър Куцаров и Георге Иванов обсъдиха българо-македонските отношения

.
Димитър Куцаров и Георге Иванов
Председателят на Национално движение „България си ти!“ г-н Димитър Куцаров участва в срещата на Центъра за глобален диалог и съдействие във Виена, по покана на президента Петър Стоянов 1997-2002.
 

Форумът бе открит от Петър Стоянов, който изтъкна важността на обединяването на Европа и Азия за преодоляване на глобалната криза. Той подчерта, че нуждата от търговия е по-силна от границите. Обединяването на Евразия е дълъг и труден процес, който обаче стои на дневен ред, обясни той. Основната цел на форума е показването на перспективите на Евразия и позицията на световната сцена като катализатор за излизане от кризата.

На форума говори и президента на Македония Георге Иванов. Той изрази мнението си за глобалната криза и нейното негативно влияние върху икономиките на страните и взаимоотношенията между тях. Тя оказва особено силно влияние върху по-малките страни като България и Македония, коментира той. Георге Иванов подчерта, че въпреки, че сме малки държави, имаме богата история.

Той се срещна с председателя на НД „България си ти!“ г-н Куцаров. Те обсъдиха взаимоотношенията между българския и македонския народ. Срещата продължи около 10 минути. Като в разговора си те коментираха и предстоящата среща в Скопие. Президентът Иванов дори се пошегува с г-н Куцаров, че в Македония има доста фамилии Куцарски.

В заключителните си думи македонският държавен глава се обърна към г-н Куцаров с думите: „Народите ни се сакат, време е дошло политиците да се земат у ръце и да помислим над това!“ Председателят на НД „България си ти!“ бе много удовлетворен от срещата и сподели, че това е пътят, по който да вървят Македония и България заедно, говорейки един и същи език, живеейки като добри съседи и братя.

Очаква се към 16,30 ч. президентът на България Росен Плевнелиев да произнесе слово пред участниците във форума, а след 18,30 ч. председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу и 42-рият президент на САЩ Бил Клинтън.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4969 |03.12.2013 Димитър Горов: Бюджетът на кабинета "Орешарски" предвижда 13 млрд. лв. за социални нужди . 3| 11074 |06.11.2013 Светослав Илчовски провали старта на делото срещу Димитър Аврамов . 13| 5698 |29.10.2013 Димитър Греков спира парите на животновъдите за тази година . 2| 5526 |18.10.2013 Димитър Куцаров: "България си ти!" подаде ръка на доброто

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads