Реклама / Ads
3| 3936 |16.10.2018 НОВИНИ

Димитър Манолов: Квотите в Закон за хората с увреждания са зле прикрито лицемерие

.
Димитър Манолов Източник: БГНЕС
Законът, който приехме не е лош. В дебата беше допуснато да има хора, които нищо не разбират.
 

Това каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в предаването „Лице в лице“ по БТВ. В дебата за промените в Закона за хората с увреждания имаше конфликтна точка, но нямаше взрив, каза още Манолов.

 

„Бизнесът сам за себе си донякъде е прав. Аз съм против всякакви квотни принципи при наемане на работа на хора с увреждания. Това е зле прикрито лицемерие. Когато въвеждаме квоти знаем, че нищо няма да решим. Аз лично съм наел няколко човека с увреждания без да са ме задължавали“, допълни Манолов.

 

„Според мен първо трябваше да се види какви са тия предприятия с 50 човек, работещи в тях. Дали могат да назначат хора с увреждания. В закона е написано, че който не може да направи нещо, може да прави алтернативни неща. Цялата работа е, че от промените и вълкът остана сит и агнето – цяло“, подчерта президентът на КТ „Подкрепа“.

 

По думите на Манолов този подход не решава проблемите на никой. „Нещото, което не ми харесва в закона е да считаме, че сме решили нещо, когато раздаваме едни пари. Даването на повече пари не решава проблемите. Далеч по-разумно бе да се потърсят възможности за социализация на хората с увреждания. Те да се почувстват повече като другите. Вместо това 150 милиона ще се раздадат по някакви схеми. От самото начало е ставало въпрос за получаването на повече пари“, каза Димитър Манолов.

 

Хората са доста нервни, най-вероятно защото всички сме болни от политика и живеем в отвратително политизирана среда и понеже не обичаме да носим персонална отговорност, за нас е хубаво някой друг да е виновен, заяви Манолов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3842 |03.10.2018 Димитър Манолов: Не стават и двата варианта за здравна реформа . 0| 4042 |01.10.2018 Случаят с репортера Димитър Върбанов не бива да компрометира защитата на журналистите от насилие . 0| 3823 |01.10.2018 Димитър Димитров: Може да се повтори трагедията в "Миджур" при изкарването на мините . 2| 5471 |28.09.2018 Продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Димитър Върбанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads