Реклама / Ads
0| 5631 |22.05.2020 НОВИНИ

Димитър Узунов: Подсещаме Панов да прояви достойнство и да си подаде оставката, но няма да го направи

.
Димитър Узунов
Чашата на търпението преля. Не ни е безразлично какви щети нанася този човек на съдебната система. Няколко месеца след избора си Лозан Панов открито започна да политиканства, да всява интриги и раздори в съдебната система.
 

Това категорично заяви съдия Димитър Узунов, който е част от магистратите, които вчера поискаха оставката на Панов като шеф на ВКС. Те обосновават искането си и с последния огромен скандал, който председателят на ВКС допусна със заснемането на клипа в Съдебната палата с голите момиче и въоръжените гангстери.

 

"Ние допуснахме тежка кадрова грешка. Предложихме млад, умен, напорист човек, който да обединява съдите в страната, да гарантира независимостта. До ден днешен виждаме точно обратното", отсече Узунов.

 

11-те магистрати, подписали се под писмото бяха част от така нареченото "бетонно мнозинство" в предишния състав на ВСС. Те гласуваха избора на Панов за председател на ВКС.

 

Точно тези думи се посочват и в тяхното писмо, адресирано до Боян Магдалинчев.

 

"Самият той казва за почти всеки един от нас, че сме продукт на статуквото. Голи фрази са думите на Панов. За кого говори? От коя част е? Не се посвени да нарече хората, които са го избрали, блато. Излиза, че той произлиза от блатото. По време на избора на главен прокурор, Панов заяви, че ВСС е пълен с цинизъм. Не нанася ли щети на системата по този начин?", попита още Узунов.

 

Той разкритикува поведението на Панов, като според него критиката към колеги от съдебната система е в разрез с етичния кодекс.

 

"Това е недопустимо - да се коментира колега в негативен план", категоричен беше Узунов.

 

Това е грозен сценарий за отстраняването на Панов и назначаването на негово място на човек на статуквото. Председателят на ВКС в момента е единствената пречка за установяване на диктатура на прокуратурата, коменитраха за Фрог нюз трима изтъкнати юристи, пожелали анонимност.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7707 |13.05.2020 Журналистът Димитър Пецов: Гражданите в Силистра ме подкрепят и не вярват на обвиненията към мен . 15| 9368 |12.05.2020 Димитър Ганев: ”Партията” на Мутафчийски в момента е на власт, но това е кризисен рейтинг . 13| 5975 |11.05.2020 Димитър Зоров: Българските животновъди са в матово състояние . 6| 7445 |11.05.2020 Проф. Димитър Вацов: Тесен кръг от олигарси има достъп до пари от ЕС и обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads