Реклама / Ads
22| 11404 |05.11.2012 НОВИНИ

Б. Димитров: За 2-3 години Македония може да стане ІІ-ра българска държава

.
Божидар Димитров
Това може да се случи, ако спрат кражбите на история и фалшификациите. Сега Македония не е държава, а музей на Коминтерна, коментира историкът.
 

Втърдяването на българската позиция ще стигне докъдето трябва, обяви по БНТ директорът на НИМ Божидар Димитров. Той припомни, че през 1944 г. беше извършено престъпление спрямо човечеството с еднократен акт. 1 милион и 200 000 българи е имало тогава в Македония бяха обявени за македоници, което е геноцид от страна на Коминтерна, който не харесвал българската нация и я разделил на три - добруджанска, тракийска и македонска. С първите две не се получило, но при третата продължила държавната доктрина, почиваща върху това коминтерновско решение. Македония не е държава, а музей на Коминтерна, обясни Димитров.

Независимо от това, което представлява Македония в момента, ако тя влезе в ЕС, значи ЕС ще се съгласи с фалшификациите, кражбите на история и престъпленията. Оттук нататък ние ще бъдем потърпевшата страна - да даваме автономия на Благоевградски окръг, да речем, да откриваме училища. войната ще се премести на наша територия. В ЕС се влиза, когато нямаш спорни въпроси със съседите, защото ако имаш, ги пренасяш вътре в него, коментира още Димитров, който горещо одобрявал последните действия на българското правителство. Дано да бъде последователно.

Реакции на тези изказвания в Македония има само по медиите и в социалните мрежи, заяви на свой ред Жана Божиновска от македонския в. Дневник. Нямаме вести за инциденти с хора, които се определят като Българи, осведоми тя и призова историята да се остави на историците. В Македония дата за членство не се коментира, абсолютно е рано, още нищо не е сигурно, коментира Божиновска.

Ако Македония престане с кражбите и фалшификациите на история, то с македонизма е свършено. За 2-3 години тя ще се превърне във втора българска държава на Балканите. Те се страхуват от процеса на ребългаризация, а това значи, че преди това е имало дебългаризация, обясни Димитров. Много хора, които си живеят там, имат български паспорти, ритмично по 500 души получават български паспорти, продължи той и каза, че това не е заради свободното пътуване в ЕС, защото и сега могат да го правят.

За тамошите "историчари" история е това, което излиза, което напишеш, а не онова, което е в архивите, каза историкът. В Гърция е същото - там се издигат паметници на андарти, убити в сражения с "български бандити", добави още Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6929 |01.11.2012 В Македония тълкуват: България казала голямо „НЕ” за Македония в ЕС . 21| 6103 |01.11.2012 Н. Младенов: Подкрепа за Македония-да, но като ги видим какво правят! . 41| 7150 |31.10.2012 Плевнелиев: Македония да спре с провокациите! . 28| 6705 |29.10.2012 Младенов: Няма да подкрепим Македония в ЕС на всяка цена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads