Реклама / Ads
3| 4715 |03.09.2008 НОВИНИ

П. Димитров: България разполага с излишък от еленергия

.
Страната не само продавала, но и продължавала да продава, а приходите били приблизително същите, както и преди затварянето на блоковете на АЕЦ „Козлодуй”, твърди икономическият министър.
 

 

Първата копка на АЕЦ „Белене” не е само медийно събитие, а начало на подготовката на площадката за същинското изграждане, оповести по БТВ министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.Frognews.bg напомня, че точно в 12.00 часа министър-председателят Сергей Станишев ще направи символичната първа копка за изграждането на АЕЦ „Белене”.

До началото на снега щял да бъде излят първият бетон за първия реактор, а през месец март и за втория, обясни министърът. От думите му се оказа, че в момента България разполага с излишък на електрическа енергия. Страната не само продавала, но и продължавала да продава, а приходите били приблизително същите, както и преди затварянето на блоковете на АЕЦ „Козлодуй”, защото цената на електроенергията се повишила.

В същото време и по същата тема, но по БНТ бизнесменът Христо Ковачки коментира, че в България трябва да се строят атомни мощности, но от гледна точка на ефективността по-добре би било да се строят VII и VIII блок на площадката на АЕЦ „Козлодуй” заради изградената инфраструктура там. Според Ковачки годишно трябвало да се строят по 400 – 500 мегавата нови мощности, защото потреблението се увеличавало към 300 мегавата годишно. 

По отношение на харченето на бюджетния излишък, Петър Димитров информира, че част от идеите на БСП как да стане това, били споделени с коалиционните партньори. Нормално било всеки участник в коалицията да излезе с предложения.

По повод безплатните пенсионерските почивки, министърът коментира, че държавата възнамерявала да направи това, което всеки син или дъщеря би направил за своите родители, следователно идеята била пример за социално отношение към възрастните хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4760 |09.08.2008 Кабелни оператори спират Би Ти Ви в Югозападна България . 18| 6314 |06.08.2008 Вестник БИЛД: ЕС не е подготвен за размера на корупцията в България . 7| 6564 |04.08.2008 Грандиозно честване на 100-годишния юбилей от Независимостта на България . 10| 5099 |27.07.2008 България - с нулев напредък в борбата с корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads