Реклама / Ads
43| 5637 |20.02.2013 НОВИНИ

М. Димитров: Борисов остави държавата в пълен хаос

.
Мартин Димитров
От Синята коалиция предлагахме по-разумен сценарий за развитие на събитията, защото хората имат очакване за незабавни мерки и решения, още сега, през февруари-март.
 

Според съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Мартин Димитров - Борисов е допуснал сериозна грешка, защото е оставил държавата в пълен хаос.

Оставката на Борисов трябва да бъде приета. Трябва ново правителство. Обаче ние не искахме варианта на БСП, защото ГЕРБ избра него. Оставка на правителството и предсрочни избори означава безвремие от 3-4 месеца, в които нищо не се случва според Мартин Димитров. Това избраха ГЕРБ и БСП заедно. Ние искахме експертно правителство, което не участва в политическите партии, като решава проблемите на хората сега и веднага с българския парламент.

Най-много ме притеснява тази ескалация на напрежението да не доведе на власт правителство на БСП и „Атака”, което да върви в посока национализация, сваляне на валутния борд и съсипване на всичко, което работи в България, каза още Димитров.

„ГЕРБ избяга от всякаква отговорност и Борисов реши да избяга от всички проблеми. Те ще бъдат още по-виновни и вината върху него ще бъде още по-голяма, защото не трябваше да се постъпва по този начин. След като той не се справи с монополите и три години и половина се сдружи с тях, сега каза: не се справих с тази битка, въобще няма да я водя оттук нататък повече. Хората ще получат нови високи сметки, нито една от тези мерки, които той изброи, вероятно няма да се случи, няма да работи нито един контролен орган”, каза Димитров.

Няма да има правителство, няма ДКЕВР, защото Юлияна Иванова е подала оставка, но няма кой да я смени, парламентът трябва да приеме нов закон за избор на тази комисия и това вероятно няма да се случи, няма Конституционен съд, защото ГЕРБ не можаха да изберат негов състав. В момента държавата няма пилот в самолета, което е особено опасно предвид състоянието с монополите и цялата криза, в която се намира държавата.

На въпрос - дали от Синята коалиция ще участват в преговори за съставяне на ново правителство, съпредседателят Иван Костов каза: „На ултиматумите на ДПС ние няма да отговаряме. Ние не сме Бойко Борисов да отговаряме с подаване на исканията на БСП и ДПС. Ние ще решим в зависимост от конкретната обстановка”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 5711 |20.02.2013 Н. Нейнски: Борисов ни натрапва, че е неоценен . 52| 5038 |20.02.2013 Първанов очаквал оставката на Борисов . 79| 6675 |20.02.2013 Костов бесен: Борисов директно връчи властта на БСП и ДПС . 173| 8828 |20.02.2013 Борисов подава оставка на кабинета си днес (ВИДЕО)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads