Реклама / Ads
18| 5051 |03.12.2011 НОВИНИ

М.Димитров: Дори и без синдикатите ще има стачки

.
Мартин Димитров
Българският народ е гладен, затова протестира. Дори синдикатите да се отдръпнат от протестните действия, стачки ще има. Tова заяви лидерът на СДС Мартин Димитров в ефира на Радио К2. По думите му никой не може да спре стачките на хората, защото те са бедни.
 

Лидерът на СДС сравни ситуацията сега с тази от 1996г., защото смята, че бедността в България има размери, каквито не е имала от 10 и повече години. „В такава обстановка не очаквайте хората да седят и да казват: „Браво! Най-добрият футболист е нашият премиер” – каза Мартин Димитров. По-страшно е според него, че в момента няма ясна стратегия за действие, липсва и последователност в осъществяването на реформите. Той очерта като основен проблем на страната пенсионната система и дефицита, който тя генерира.

 

 „СДС е една от малкото партии в България, която няма връзки с групировки, няма финансиране от мафията и стои чисто и морално” – заяви лидерът на СДС. Според него това е причината и за по-малкото пари и възможности на партията му в сравнение с тези на ГЕРБ и БСП.

 

В България времето на популизма, крайниият резултат от който е бедност, свършва и показател за това са стачките, категоричен бе Мартин Димитров. По думите му сините са генератор на смислени антикризисни идеи, които обаче са заглушени от журналистика, толерираща изключително правителството. Понякога идеите на СДС се чуват ясно и според лидера на партията пример за това е изнесената информация на пресконференцията на СДС за обществена поръчка в НКЖИ, която се печели от компания, класирана на 5-то място, след което започнаха проверки по случая.

 

Правителството управлява задкулисно по думите на Димитров. Като доказателства за това той посочи двегодишната подкрепа на ПП „Атака” за управляващите, резултат от задкулисна сделка, и сега поведението на Яне Янев, който подкрепя управляващите, като „до вчера ги уволняваше”. „Няма да сключим задкулисно споразумение с когото и да било”, категоричен бе Мартин Димитров.

 

Обещанията, които дадоха ГЕРБ, за реформи и за по-добър живот по думите му не се случват. Къде са европейските доходи, които ни обеща Борисов, запита председателят на ПГ на СК. Той заяви, че разбира изборът на хората, защото те са привлечени от внушенията на Борисов за бързи решения, а СДС предлага трудния път и трудните реформи, с които обаче малко по малко страната може да достигне нивата на европейските страни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5633 |02.12.2011 Синдикатите бойкотират Тристанката, клатят стола на Дянков . 54| 5389 |01.12.2011 Преговорите се провалиха, синдикатите недоволни . 59| 6157 |30.11.2011 Синдикатите: Дянков да си ходи да освобождава други народи! . 47| 5922 |21.11.2011 Синдикатите: Оставете Тотю; Дянков да си ходи!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads