Реклама / Ads
31| 6579 |07.03.2013 НОВИНИ

Г-н Димитров от ГЕРБ, обичате ли сладолед?

.
Часове след като подаде оставка, варненският кмет Кирил Йорданов изпрати поредното си официално съобщение до медиите, което обаче подчертава, че е писал през ноември 2012 г.
 

В няколко страници той обяснява как от 1997 година до днес нито една партия, включително и ГЕРБ, и нито един депутат не са работили реално за Варна.

В доста пространното си и емоционално съобщение Йорданов обяснява, че варненският народен представител от ГЕРБ Павел Димитров е монополист в търговията с пуканки, сладолед, безалкохолни напитки и кафе, които се предлагат по временните търговски обекти в града.

В края на словоизлиянията си кметът в оставка подчертава, че никога не е бил член на партия, а партиите са тези, които са се въртели около него.

Ето и част от прессъобщението:

Това обръщение беше подготвено за публикуване на 7 ноември 2012 г. След поредица от медийни изяви на г-н Павел Димитров. Размислих и оттеглих текста от печат. За да съхраня достойнството на политика и човека. През последните дни, след дълго затишие, медийната активност на Димитров отново избуя. Днес, ден след като подадох оставка, публикувам пълния текст на обръщението си към варненци, което оттеглих от печат през ноември миналата година. С малък послепис.

КИРИЛ ЙОРДАНОВ,

кмет на Варна в оставка

Предизборни митове и легенди или за политическото безсрамие преди избори

Уважаеми съграждани,

Проявих управленско и човешко търпение и достатъчно дълго позволих на политически врачки и оплаквачки да сипят хули срещу града ни.

Искреното ми желание беше през този мандат да работя в разбирателство и в екипност, с необходимата лоялност и при отсъствието на тежки публични сблъсъци – важни условия, според мен, за всяко управление, което уважава и гражданите, за които работи, и собствените си усилия.

Но има граници, които не трябва да се прекрачват. И цени, които не е необходимо да се плащат. Налага се да наруша принципите си заради бъдещето на Варна и да съобщя публично какво е мнението ми за ситуацията в общината. Време е. И зная, че мнозина няма да са доволни от това, което ще споделя. Известно ви е, уважаеми съграждани, че през годините успяхме, защото – първо, работихме заедно, много и амбициозно за града си, и – второ, защото вашият кмет не изпълняваше партийни поръчки.

Един съобщава, че “ситуацията във Варна била революционна, а градът бил сив и безжизнен”, друг продължава да чака “кметът да се поправел (?) и да се активизирал”, изрича мнения за “неспособността на общината да се справи с един или с друг проект”, трети се упражнява по темата за строителството на инфраструктура, четвърти тъжи за Морската градина...

Намериха се, бих казал! Все депутати и все партийни лидери.

А като израз на взаимност към “оплаквачките” на Варна трябва да ви споделя, уважаеми съграждани, че голяма част от моята активност през последните 12 месеца отиде за преодоляването и за предотвратяването на опасностите от едни други активности. Става дума за един депутат от ГЕРБ, който, ведно с местния лидер на БСП, най-силно плаче за Варна и чака да поправя грешките си.

Със сигурност се сещам за две негови активни мероприятия – за “Синята зона” и за сделката на “Градски транспорт”. Първата трябваше да обложи варненци с допълнителен пътен данък, като заделените от хората средства нямаше да постъпват в общинския бюджет, а в специално създадено за целта командитно дружество.

Втората активност изпращаше в небитието проект за 115 млн. лв. за решителна промяна на цялостната дейност на градския транспорт в морската столица. За щастие, това не се случи и варненци ще получат тези средства за осъществяването на проекта “Интегриран градски транспорт на Варна”. Но, доколкото разбирам, фирмата “Градски транспорт” ще трябва да заплати неустойка от 3 млн. лв. – обстоятелство, което упорито се отричаше!

Варна била спряла развитието си.

Дори била мъртъв град! От една страна, съгласен съм с тях – град, който не позволява да смъкнат няколко кожи от гърба му, наистина би трябвало да е мъртъв за лакомниците...
.......

ПОСЛЕПИС:

Г-н Димитров, обичате ли сладолед? Или, може би, обичате само схемата за разположение на сладоледопродавачите? Кафе и газирана вода от машина - обичате ли? Или ги ползвате само от машините, разположени в административни сгради и училища? А пуканки? Ах, тези пуканки и всякакви други занимавки за похапване по време на разходка в Морската градина! Или, може би, не обичате нито едно от тези сладости, а само приходите от тях?
Продължа ли в тази посока, ще става все по-трагикомично...

Що се отнася до моите изборни резултати през годините – те принадлежат на историята. Обичайно - между 55 и 70 хиляди гласа. В общи линии - колкото на всички партии, взети заедно, като участници в отделните кампании.

И още – през целия си съзнателен живот не съм членувал в политически партии. Безпартиен съм и до този час! Вярно е едно: да, партиите винаги са се въртели около мен. Победите са общи, проблемите – лични".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6371 |28.02.2013 Мартин Димитров: Монополите трябва да видят, че има държава . 43| 5614 |20.02.2013 М. Димитров: Борисов остави държавата в пълен хаос . 12| 6259 |12.02.2013 И Кирчо Димитров напуска СДС . 12| 5536 |11.02.2013 Проф. Димитров: Геронтокрацията е основен проблем за църквата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads