Реклама / Ads
6| 4735 |13.09.2010 НОВИНИ

М. Димитров: ГЕРБ завива наляво

.
"Самата пенсионна реформа, не е особено удачна, тъй като тя ще доведе до много проблеми и протести. Недоволството ще става все повече. Вината е в законопроекта, който не дава ранно решение на дефицита в пенсионната реформа", каза лидерът на СДС Мартин Димитров пред Нова ТВ.
 

Каквото сам си го направиш, никой не може да ти го направи, както е казал народът. Тази реформа води до това, че за голяма група от обществото пенсионирането става все по-трудно, например хората с висше образование. Тази реформа е недообмислена и доста наивна, допълни Димитров. Ние сме казали, когато правят умни неща от правителството, ще получат нашата подкрепа. 50 на 50 са положителните и отрицателните неща, които направи правителството през изминалата година, поясни Димитров. България е болна от хроничен бюджетен дефицит. На това отговорът не може да бъде: е, да де, ама и вие сте направили грешки по време на вашето управление. Сега има конкретна ситуация. За някои неща ни чуват от правителството, но за най-важните неща не ни чуват, каза съпредседателят на Синята коалиция. Ще ни разглеждат вече като рискова държава, безработицата остава висока 10 и над 10% ще бъде, доходите намаляват в една такава ситуация, така че не виждам причина за спокойствие в правителството. В една такава ситуация писта за Формула 1 не е решение със сигурност, заяви Димитров. Постоянно има такива идеи за подобни харчове, които създават на практика този дефицит в бюджета, каза още лидерът на СДС. Да приемем идеята за фискален борд, нещо, което направи и Германия. Колкото събира бюджетът, толкова и да харчи. Нека да не отиваме към сценария Гърция и Румъния, категоричен бе Мартин Димитров. Някой като трябва да вземе решение, което е важно за неговия обществено политически живот, той се обажда да пита премиера, общо взето така вървят нещата, допълни Димитров.

Сега няма да ви кажа кой ще издигнем за кандидат за президент. Попитайте ме след няколко месеца, каза Димитров относно президентските избори през 2011 година. Струва ми се, че някой много умело е подвел българското правителство относно пистата за Формула 1. Това управление има няколко кардинални проблема – не може да се справи с бюджетния дефицит. Дори да бъде изпълнен актуализираният бюджет, неговото изпълнението завършва с 4% дефицит. Генералният проблем обаче остава и се пренася за 2011 година, заяви Димитров. 2011 г. няма да има свободни ресурси и този кабинет ще тръгне да търси заем, но ще бъде много трудно да бъде взет такъв, условията няма да бъдат изгодни, допълни Димитров. Добрата новина в това управление е, че митниците започнаха да събират повече приходи, надявам се скоро и НАП да прави това по-успешно. Без всякакво съмнение ни чака тежка зима, тя ще бъде много трудна при продължаващ бюджетен дефицит, при висока безработица и при намаляващи инвестиции в България.

Въвеждането на фискален борд ще доведе до по-ниски лихвени проценти, до повече инвестиции, до нови добре платени работни места. Хората непрекъснато ме питат кога ще има нови добре платени работни места. Тази зима ще бъде най-голямото изпитание за правителството, каза още Мартин Димитров. Личните ни отношения с премиера и правителството ни са много добри, но принципните ни отношения започнаха да се разминават, защото ГЕРБ завива все повече наляво. Все още искаме много това правителство да успее. Ние сме много полезни на това правителство с критиката си, защото в правителството няма критичност, каквото каже премиерът, това е. Ние сме единственият коректив, заяви още Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 6298 |05.09.2010 М. Димитров: От кога ГЕРБ слуша Румен Петков за Формула 1? . 14| 5708 |01.09.2010 П. Димитров: ГЕРБ е лична партия на един човек, който наказва или награждава . 5| 5536 |31.08.2010 М. Димитров: Гладна мечка не спи спокойно . 62| 4799 |23.08.2010 Ф.Димитров: Тоталитарният режим е бедствие за човечеството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads