Реклама / Ads
23| 5455 |17.08.2010 НОВИНИ

М. Димитров: ГЕРБ завива наляво

.
Мартин Димитров
България продължава да потъва; реформите много закъсняват; ефектът от пенсионната реформа ще е между минимален и нулев; Шкумбата е непрофесионалист; Б. Димитров да подаде оставка, съобщи синият лидер.
 

Много трудно ще излезем от кризата, обяви по НТВ лидерът на СДС Мартин Димитров. 3 страни в ЕС продължават да потъват - Латвия, Гърция и България, констатира той и добави, че реформите у нас много закъсняват. Необходими са няколко консенсуса - първо за данъците, защото там цари ситуация на несигурност. Трябва ясно да се каже, че те няма да се увеличават, за да се даде сигнал към гражданите и инвеститорите. Неефективните разходи трябва да спрат, поиска още Димитров и съобщи, че това, което се прави сега, нямало да свърши работа.

Здравната и пенсионната реформа са много важни, каза лидерът на СДС и напомни, че сините предупредили ГЕРБ, че ефектът от пенсионната реформа щял да е между минимален и нулев. Всички трябва да си плащат осигуровките, трябва да има еднакво третиране, съобщи още той и поиска ненужните звена да бъдат съкратени, на останалите държавни служители да им се вдигнат заплатите и да си плащат осигуровките. Част от тези служители не правят нищо, от тях нямаме нужда, прибави Димитров.

Здравната реформа трябва да спре изтичането на пари, заяви синият лидер и поиска моментално въвеждане на здравната карта и преустановяването на фалшивите сметки за изтичане на пари. Не може заради болниците нарушители да страда цялата система.

Когато ГЕРБ правят разумни неща, сме партньор, когато правят грешки - сме опозиция,
обясни позицията на десните Димитров, според когото хората ще подкрепят управляващите, ако те правят истински реформи.

Шкумбата е много интересен и доста интелигентен човек, но не ми изглежда човек, подготвен да е дипломат. Нашите дипломати трябва да знаят какво правят и за себе си, и за обществото, коментира Димитров назначението на актьора на дипломатически пост.

Явно правителството има нужда от президенска подкрепа, след като сближават позициите си, допусна още синият лидер по повод интервю на Г. Първанов.

Ако някой английски министър си позволи речника на Божидар Димитров, ще му се наложи да напусне страната, а у нас министърът си стои, каза още Димитров и добави, че това били най-обидните квалификации към избирателите. Недопустимо е министър и политик да квалифицира така своя народ. Докога ще стои на този пост, попита синият лидер и напомни, че още преди да бъде избран Б. Димитров, той не бивало да заема такава позиция. Той веднага трябва да си подаде оставката, отсече съпредседателят на Синята коалиция. Колкото повече този човек седи в кабинета, толкова повече гафове ще прави той, прогнозира Мартин Димитров.

Запазването на младите хора в България трябва да бъде изключителен приоритет, каза още той.

ГЕРБ върви наляво и завива наляво, а Синята коалиция е опозиция на кризата, завърши синият лидер.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 5742 |06.08.2010 Б. Димитров: Тоя шибан народ, тия шибани колеги... . 26| 7832 |31.07.2010 В. Димитров: Чирица дължи пари, излъга, че е изнудвана . 8| 5371 |29.07.2010 Димитров: Бюджетът е сбъркан, все едно дядо Коледа да дойде през лятото . 1| 4846 |19.07.2010 М. Димитров: В газовите преговори всичко предстои

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads