Реклама / Ads
40| 6299 |05.09.2010 НОВИНИ

М. Димитров: От кога ГЕРБ слуша Румен Петков за Формула 1?

.
Председателят на СДС категорично отказва да седне на една маса със Сергей Станишев и ДПС, за да обсъжда вот на недоверие. СДС предлагат финансов борд, който да озапти Симеон Дянков. Синият лидер нарече "глупост" строежа на писти, спортни зали и музеи по време на криза.
 

Мартин Димитров за пореден се обяви против строежа на българския Лувър, на спортната зала и на пистата за Формула 1 в предаването на БНР "Неделя 150". Този път лидерът на СДС беше категоричен, че е крайно време министърът на финансите Симеон Дянков да тропне с ръка по масата и да обясни на хората, които са направили предложенията за строежи, че по време на криза това е невъзможно. Съпредседателят на Синята коалиция дори нарече всички проекти, които отнемат пари от бюджета, а в същото време не внасят приходи за по-кратко време "глупости". "От кога правителството на ГЕРБ слуша Румен Петков?", попита синият депутат по повод идеята на бившия вътрешен министър да се направи писта на Формула 1. За да се избягват за бъдеще подобни ситуации, от СДС и ДСБ ще предложат въвеждането на финансов борд, който по някакъв начин да озапти министър Дянков. "Вицепремиерът не е виновен за тези предложения, а за това, че не ги спира", коментира Димитров.

По повод промените в избирателния закон, Мартин Димитров се обяви твърдо срещу премахването на мажоритарния вот при гласуването за районни кметове, като подчерта, че с това се гарантират единствено служебни победи в по-големите градове. Председателят на финансовата комисия в парламента бе категоричен, че Синята коалиция няма да седне на една маса с БСП и ДПС, за да обсъжда вот на недоверие към правителството на ГЕРБ. "Тазгодишната актуализация няма да бъде изпълнена. Около 300 млн. лева се губят в момента. Сега гледам, че НАП е дала газ, което е хубава новина. Допълнителен дефицит обаче ще има", каза Димитров по повод предстоящото изготвяне на "Бюджет 2011".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5711 |01.09.2010 П. Димитров: ГЕРБ е лична партия на един човек, който наказва или награждава . 5| 5537 |31.08.2010 М. Димитров: Гладна мечка не спи спокойно . 62| 4801 |23.08.2010 Ф.Димитров: Тоталитарният режим е бедствие за човечеството . 46| 5206 |20.08.2010 М. Димитров: Б. Димитров е човекът-гаф на бг политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads