Реклама / Ads
21| 6550 |12.12.2012 НОВИНИ

Б. Димитров: В Македония комунизмът е жив

.
Божидар Димитров
Македония е един музей на Коминтерна. Един огромен музей върху 26 000 кв. км. Там комунизмът е жив и ако държавната им доктрина, базирана върху фалшива история, продължава да се развива, потърпевшите ще станем ние.
 

Това каза в сутрешния блок на bTV историкът Божидар Димитров.

„България беше достатъчно великодушна при ембаргото. Когато албанците бяха на 8 км от Скопие, ние им изпратихме танкове", заяви проф. Димитров. “Ако Македония влезе в ЕС, те веднага ще скочат – българите си присвояват историята, откраднаха ни бележитите сънародници“, допълни той.

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов въпросът не е във великодушието. "Тук става въпрос за национален интерес. Нито една страна в Европа няма да позволи подобно нещо. Вземете например Унгария, Гърция, Албания, Румъния, които винаги са бранили националния си интерес. Ако днес им дадем подкрепа за членство в ЕС при провежданата от тях политика, утре ще станат още по-нагли. Толерантността на политиците ни към Македония в Скопие се тълкува като слабост и склонност към отстъпки.”

Каракачанов иска и следващото правителство да продължи неотстъпчивата политиката към западната ни съседка.

“Колкото пъти сме погледнали толерантно през последните 22 години на техните глупости в политиката, на другия ден агресивността в техните медии се увеличава и се появяват нови измишльотини в техните учебници. В Благоевград излиза все още един вестник, който се финансира от Македония и плюе по България. Четат го 200 души, но е факт, че се разпространява тук”, каза Каракачанов.

Той показа скандалното писмо със заплахите към български политици, написано на ръка. В него се изброяват имената не само на премиера, президента, лидери на политически партии, но и на хора от службите за национална сигурност. Този факт неоспоримо потвърждава, че зад писмото стоят хора на македонските тайни служби.

“Най-накрая в Скопие – тези, които са инициирали това писмо (зад което със сигурност стоят македонските тайни служби), са разбрали, че българските политици – премиер, министър, шефове на парламентарни групи, имат една позиция. И се радвам, че това е така”, коментира лидерът на ВМРО.

Божидар Димитров подчерта, че до 1944 г. има неоспорими документи, че населението в Македония е било българско и с цената на чудовищни репресии то е било принудено да се нарича македонско. “Затова казвам – дайте ми документ, че преди 1944 г. населението там е било македонско и аз ще ви дам 1 милион лева”, заяви професорът.

Като финал Красимир Каракачанов бе помолен да каже един виц за македонците. “Ще ви кажа, той е сръбски, между другото. - Какво остава като изкъпеш един македонец? - Мръсна вода и чист българин”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 7682 |11.12.2012 България твърда пред Македония: Няма да посочим дата за преговори . 9| 4991 |10.12.2012 Само 8% от българите подкрепят Македония за ЕС . 39| 6235 |05.12.2012 Обрат: Македония прие да подпишем договор за добросъседство . 15| 7468 |02.12.2012 Божидар Димитров: Евростат греши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads