Реклама / Ads
0| 9003 |20.07.2015 НОВИНИ

В. Димитров: Новият шеф на БНБ ще се види в чудо

.
Венцислав Димитров
Едно време и България имаше проблем с външния дълг, малко след "демокрацията", искахме да си намалим дълга и аз питах в Дойче Банк, кадето преговарях, защо са давани пари на комунистите, заяви по БТВ Венцислав Димитров. Отговорили му, че били за държавата, а и доста хора, отпускащи парите, Тодор Живков водел на лов.
 
Гърците също искат да им намалят дълга с брейди облигации, но те минават за развита държава, а това се дава на страни от Латинска Америка, само те все още "подстригват" дълга, обясни той.

Европейската зона, понеже всички сме в Европа, трябва да помага заради солидарността. Може и сега да отидат някакви пари от нашите, които плащаме във фондовете, а ние да не разберем, става дума за малка част от това, което си плащаме. Не е толкова страшно колкото си го представяме, но надали ще купуваме гръцки облигации. Но ние достатъчно ги подкрепяме с парите, които българите оставят там.

Жизнено необходимо е Гърция да отвори банките, да има някаква ликвидност; те все още имат 100-110 млрд депозити в банките, каза Димитров. На глава от населението те имат доста повече депозити от българите. Южняците обичат да си спестяват. 3 и половина-4 пъти е разликата между това, което взимат пенсионерите в гърция и в България.

Главният виновник за това, което стана с КТБ, е шефът на БНБ; засега никой не е обвинил цялостната система. Как да не е виновен Искров, виновни са всички, това е едно статукво, което трябва да се разбие, заяви Димитров. Според него Д. Радев има потенциал да се справи, но от 15 г. не участва в живота в България и ще е принуден да работи със същия екип, съдействал за рухването на КТБ. Беше нормално целият УС да бъде подменен. Иначе ще се види в чудо. Ще стане заложник на тези, които го съветват.

Освен БНБ и ДАНС-ът е проспал ситуацията. Какво работят тия хора, а ние им плащаме. С какво се занимават, всеки ден ги гледам по обед, една огромна опашка от хора се точи от там, отива да обядва, как са проспали това, зачуди се Димитров.

Според него по-лесно щеше да е още миналата година да бяха поставени тези въпроси.

Съдебната реформа се прави, за да се симулира дейност, а Борисов ще си изкара мандата, прогнозира още Димитров. Едно време той каза, че няма да управлява с никого, ама такава е реалността сега. Не бих казал, че ГЕРБ е опасно близо до ДПС, но ако се наложи, може да потърси подкрепа за управлението от тях.

Предполагам, че Борисов много-много съвети не приема, заключи Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4793 |15.07.2015 Кадиев: Новият шеф на БНБ е изключителен професионалист . 0| 4846 |07.07.2015 Новият шеф на СГС: Обречени сме на успех! . 0| 6610 |29.06.2015 Ялчън Расим е новият шеф на шуменската полиция . 0| 6023 |27.06.2015 Георги Андреев е новият председател на ОС на БСП-Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads