Реклама / Ads
11| 6357 |29.05.2010 НОВИНИ

В. Димитров: Обвиниха ме заради битката на лобитата Овчаров-Петков

.
Валентин Димитров
Топлофикация беше на печалба, докато съм я "крал". Още никой не е пожелал да установи откога са парите ми в австрийска банка, каза бившият шеф на Топлофикация, който ги вложил там през 1990 г.
 

Вальо Топлото е селски хитрец от Бутан, попаднал в Топлофикация в резултат на партийно поръчение, раздавал е куфари пари и сега си получава заслуженото, но това не съм аз. А аз съм роден в София, имам две висши образования, обяви по Нова Телевизия бившият шеф на Топлофикация Валентин Димитров. Водещата Люба Кулезич го определи като един от най-мразените хора в държавата. Тя напомни думите на прокурора Джамбазов, според когото ставало дума за огромна финансово-политическа схема, чийто мозък е някъде много по-високо.

Валентин Димитров обяви, че още чака да се изпълни обещанието да се отворят сметките му с милиони в Австрия. От там са пристигали най-различни съобщения, добави той и напомни, че в-к 24 часа обещал да прати екип, който да издири сметките му в австрийска банка и движението по тях, но и до ден днешен това не се случило. Банката е изпратила съобщение, че сметките му са отворени през ранната 1990 година, а не когато става шеф на "Топлофикация". Цял живот съм управлявал проекти и парични потоци, обясни той източника на своите доходи. Димитров не знаел кой е спрял екипа на вестника да установи този факт.

За годините, в които обвиняват Димитров, че е окрал "Топлофикация", дружеството всъщност е на печалба, става ясно от официалните отчети на "Топлофикация". Как може една фирма да се източва, пък същевременно да е на печалба, попита бившият изпълнителен директор. Той призова публиката към разсъждение на базата на реалната информация.

Имам 4 наказателни дела: за това, че съм окрал Топлофикация, че не съм декларирал парите за това, за пране на пари и пр., обясни Димитров. Прокурорът по делото му, Джамбазов, имал повече медийни изяви от Глория и Азис, взети заедно. Защо е този непрекъснат медиен и обществен натиск по това дело от страна на прокуратурата, попита той. Всичко е измислено и изсмукано от пръстите.

През 2005 г. в България дойде една партия на власт, която не може повече от сто години да си реши вътрешнопартийните проблеми, каза Димитров. Едното лоби там борави с информацията, то е на Румен Петков, въпреки че той не е основен играч, но разполага с партийния архив, продължи той. Петков, разполагайки с един сигнал от Интерпол, имаше политикоикономически интерес да реализира този сигнал, въпреки че в него няма нищо нередно. Другото лоби е на Румен Овчаров, изясни той. "Вади се сигнал и се казва: "Ето Валентин Димитров е крал 10 години с Овчаров, думкат медиите, мен ме арестуват", заключи той и добави, че в ареста с него се отнасяли като със сериен убиец.

Т.е. зад фасадата на Валентин Димитров се крие битка за енергийни проекти между лобито на Р. Овчаров и Р. Петков, заключи водещата Люба Кулезич. Овчаров не ми е никакъв, каза Димитров и добави, че през по-голямата част от  времето, докато той е оглавявал дружеството, Овчаров е бил в опозиция и затова едва ли би правил схеми с него.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5155 |28.05.2010 Обвиниха Юруков за далавери за над 60 млн. лв. . 0| 8994 |26.05.2010 Обвиниха "наглия" Вальо Бореца в 2 убийства . 15| 5617 |25.05.2010 РЗС и Израел обвиниха "Атака" в расизъм . 11| 4734 |23.05.2010 Б. Димитров: ГЕРБ и опозицията да сключат мир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads