Реклама / Ads
56| 5150 |18.03.2009 НОВИНИ

М. Димитров: Пет години разделени бяхме слаби

.
Да не се търси под вола теле заради Иван Костов, въпреки белезите и раните, които не са зараснали от миналото, пожела Димитров. Дали Ив.Костов ще се извини за миналото, е негово решение и аз бих го приветствал, добави лидерът на СДС.
 

 

Политиките след обединението бил основният въпрос, обсъждан от десните в Каденабия, обяви по БТВ лидерът на СДС Мартин Димитров. Другият въпрос бил въвеждането на антикризисни мерки заради безработицата, която щяла да скочи драстично през това лято. Антикорупционните мерки също били акцент в разговорите.

Без да сме участвали в разединения, ние започнахме това обединение, каза Димитров, вкл. и по повод на евентуално бъдещо следизборно обединение с ГЕРБ. Той отказа да коментира евентуален скандал в Каденабия между Ал. Праматарски и Ив. Костов в Каденабия по темата до къде може да се разшири дясното.

Радост от обединението между СДС и ДСБ изрази по телефона независимият депутат Анастасия Мозер. Всяка партия има нужда от земеделци, защото те са навсякъде, коментира тя. Не аз напуснах моята парламентарна група, а те мен, защото не съм влязла в парламента от коалиция "Напред", а от друга коалиция, напомни Мозер.

Процесът на обединение ще бъде затворен чак след като видим кои са третите партньори, обясни Мартин Димитров. Има реален шанс да станем трета политическа сила, напомни той социологическите проучвания, според които СДС и ДСБ заедно имат процентите на "Атака".

mar_dimitrov_1.jpg  снимка Вяра Йовева

Да не се търси под вола теле заради Иван Костов, въпреки белезите и раните, които не са зараснали от миналото, пожела Димитров. Пет години разделени бяхме слаби, призна лидерът на СДС. Въпросът за листите още не е окончателно решен и поради факта, че още не се знае кои други партии ще се включат в дясното обединение. По повод обвиненията от страна на Софийската организация на СДС, че с Костов е извършена сделка още преди избора на Димитров, синият лидер поиска диалогът да не се води през медиите, да се артикулират нещата ясно, но и да се работи срещу това, тройната коалиция да не управлява отново. Хората се опасяват да не ги управлява същата мафия, но ако не се обединим, няма да управляваме, изясни Димитров, според когото имало разковниче в това да се гласува за СДС. Дали Иван Костов ще се извини за миналото, е негово решение и аз бих го приветствал, добави лидерът на СДС. За Мозер и Праматарски сините нямали съмнения, но РЗС не им били ясни като идейна платформа и действия, БНД обаче като бивши управляващи, нямали място в дясното обединение, категоричен беше Димитров. Той обяви, че СДС имат качествени хора и са готови да излъчат министри, но той самият би желал да остане в парламента като гарант на дясното. Накрая Димитров пожела персонално гласа на Бареков, който почти му обеща да гласува за десните. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5351 |09.02.2009 П. Димитров: Кризата вече е тук и има много засегнати сектори . 2| 5163 |02.02.2009 Безработицата в еврозоната най-висока от 2 години насам . 6| 4992 |15.01.2009 М. Димитров: 4 млрд. от бюджетния излишък- профукани за месец . 2| 4671 |14.01.2009 Минималната заплата се е увеличила 2 пъти за последните 5 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads