Реклама / Ads
50| 7365 |02.01.2012 НОВИНИ

М. Димитров: Подкрепяме Дянков, Найденов да си ходи!

.
Мартин Димитров
Ключовият въпрос е коя партия може да извади България от кризата. Отговорът - СДС! Лидерът на СДС обаче не очаквал предсрочни избори, заради самостоятелното мнозинство на ГЕРБ в този парламент и заради "погербените" депутати.
 

СДС е християндемократична партия, затова смятаме, че позицията на църквата против зачеването ин витро е твърде прибързана, обяви по НТВ лидерът на СДС Мартин Димитров. Сурогатното майчинство е нещо друго, там има опасност това да се превърне в бизнес, в търговия, да стане нещо пошло, вместо добро, да се допуснат търговците до храма, добави той. Не бива с лека ръка да се спира развитието на научни постижения, каза Димитров.

Има един ключов политически въпрос - коя партия може да извади България от кризата, каза лидерът на сините и констатира, че всяко управление на БСП завършва с криза. ГЕРБ обещали европейски доходи, а всъщност имало спад в тях. Кое правителство досега е вадело България от кризата, попита той и отговори, че това е СДС. Вместо да се търси лекар в тази ситуация, се търсят астролози и знахари.

Тази година очаквам рекордна безработица, прогнозира Димитров, който не очаквал предсрочни избори. ГЕРБ имат самостоятелно мнозинство в този парламент заради своите 117 депутати и другите "погербените" такива.

В СДС трябвало да има повече млади хора, каза синият лидер. Разделението не трябваше да се случва, това ни отслаби. Срещу митологичен герой като царя ние имахме 18%, напомни той и се зарече, че ще търси консолидация.

Мирослав Найденов трябва да си подаде оставката, той не се справя, но всички мълчат, каза Димитров. Според него министърът на земеделието и храните трябвало да бъде сменен. Без всякакво съмнение ще има министерски промени, прогонзира той. Едно правителство се движи със скоростта на най-бавния, смяната на Найденов заради бавенето му е изключително необходима.

Има организирана престъпност и натиск върху определени хора да се случват някакви неща; има преразпределение на пазари. Като добавим и палежите на коли, организираната престъпност е пред очите ни.

Шенген е въпрос на доверие, трябва да покажем стабилност по нашите граници, каза още Димитров.

Ние ще подкрепим Пакта Дянков, зарече се още синият лидер. Еврото ще оцелее, защото Франция и Германия ще вложат огромни усилия. ние обаче трябва да отстояваме нашите позиции - никакво уеднаквяване на данъците не бива да има; не можем да допуснем големите страни да налагат мерки над малките с квалифицирано мнозинство. Не бива да спасяваме Гърция; солидарността има една граница, която не може да бъде преминавана. Не бива да се насърчава подобно поведение; страни като Португалия и Испания също ще поискат да ги спасяваме, заключи Димитров.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8018 |30.12.2011 Найденов: Навлякох си гнева на Дянков, защото исках повече пари за фермерите . 5| 5218 |29.12.2011 М. Найденов се гордее, че е министър на храните . 53| 8761 |29.12.2011 С. Дянков: Миро Найденов скоро ще спре да приказва . 12| 4954 |23.12.2011 Найденов погна търговците предколедно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads