Реклама / Ads
4| 5253 |13.02.2015 НОВИНИ

М. Димитров пред Фрог: Искам да чуя нови проблеми на производителите

.
Мартин Димитров
Когато започнах да се занимавам с търговските вериги преди години, установих, че те имаха много странни такси – например за рожден ден. Но някои от тези странности вече ги няма. Веригите разбраха, че трябва да спазват добрите световни практики. Част от българските производители обаче нямат актуална информация за това. Когато те идват при мен, им казвам: Не ми казвайте проблеми от 2008-а, а от 2015-а. Повтарям, че част от проблемите са решени, заяви пред Фрог нюз Мартин Димитров относно идеята да се коригира Закона за защита на конкуренцията в полза на родния производител.
 

Защо предложението на БСП не ми харесва? Доброто европейско решение е приемането на нещо като на кодекс на добрите практики, който се подписва между веригите и производителите. БСП предлага в ръцете на Комисията за защита на конкуренцията, която е един от регулаторите, който не си върши работата, да се даде още една възможност да функционира. За мен това не е решение. Комисията не се справи в много сфери. Питал съм как е възможно разликата в цената на горивата да е 1 ст. Това конкуренция ли е?!, сочи Димитров.  

 

Когато при мен идват български производители, ги карам да формулират отраслови проблеми за 2015 г.  Веригите имат свой представител, поставям пред него въпросите и чакам решение.  

 

Законът за защита на конкуренцията дава равни условия за всички.

Трябва да има джентълменски споразумения между вериги и производители. Стига сме писали за всяко нещо законопроект. Дайте да видим какви са проблемите за 2015 г. Призовавам производителите да ми изпратят проблемите си, обръща за към българския бизнес депутатът.

 

Веригите имат и положителна страна – конкуренцията между тях сваля цените на стоките, което е добре за потребителите. Трябва да балансираме между производители и вериги, смята Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5682 |13.02.2015 В. Енчев пред Фрог: На 10 работници по един синдикат . 11| 6604 |13.02.2015 Г. Караджов пред Фрог: Съдия Янева да отиде на съд за СРС-тата . 3| 5040 |13.02.2015 Я. Нотев пред Фрог: С ГЕРБ говорихме колегиално да си оттеглят предложението за Лазаров и Писанчев . 71| 5467 |12.02.2015 Р. Гечев пред Фрог: Скандално! ГЕРБ подправи вота за милиардите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads