Реклама / Ads
29| 5093 |13.03.2016 НОВИНИ

Б. Димитров: Да приберем жените и децата от Идомени

.
Божидар Димитров
Жените и децата от бежанския лагер в Идомени да дойдат в България. Това предлага директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Според историка това е начин премиерът Бойко Борисов да спечели много червени точки в световен мащаб.
 

Този лагер вече е в хуманитарна криза. За мъжете не ми е жал, но ми се къса сърцето за децата там. Предлагам българското правителство да обяви, че ще приеме всички деца с жени в бежанските лагери у нас, те сега са празни. Да не ги записваме при нас, а като се оправи времето да ги изпратим при Меркел с влакове, самолети, каквото и да е, разви визията си Димитров.

 

Преди дни той написа отворено писмо до германския канцлер Ангела Меркел, в което предлага да пращаме нелегалните имигранти направо от границата ни с нискотарифни полети до Германия. Според него това е съвсем в духа на почти договореното споразумение с Турция „1 за 1“.

 

В ефира на bTV стана ясно и че вече има два случая на хепатит А на гръцко-македонската граница, където близо 10 хиляди имигранти живеят в палатки в лагера в Идомени. Много малко са хората, които напускат лагера въпреки призивите на властите. За последните две седмица само около хиляда души са напуснали лагера.

 

Това е една чужда култура, която няма начин да бъде интегрирана. Тези хора се самозатварят в гета, живеят по мюсюлманските закони. Терористичните организации пращат добре обучени бойци в европейските страни, обясни Димитров.

 

Той засегна и писмото на евродепутатката Моника Маковей, в което преди дни тя поиска от премиера на България бюджет за езиковото обучение на румънските роми в България. Те са цигани, защо да учат румънски, зачуди се Димитров.

 

Ако приемем, че румънците са цигани, добре, но Маковей нещо се е объркала. Румънец всъщност е изкуствено понятие, Молдова и Влашко се обединили и са се кръстили романци като потомци на римските легионери, разясни историкът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4192 |10.03.2016 Пл. Димитров: Няма санкции за безпардонно погазване на синдикалните права . 3| 4439 |02.03.2016 Димитров: Не забрана за къмпингуване, а глоби . 1| 4419 |23.02.2016 Димитров: Настояваме част от доклада за КТБ да стане публичен . 22| 4330 |18.02.2016 Мартин Димитров: Срязаха ми спирачките заради КТБ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads