Реклама / Ads
2| 4308 |13.09.2015 НОВИНИ

Димитров: Протести ще има, когато в индустрията получат сметките си за ток

.
Пламен Димитров
Протестни действия от страна на бизнеса заради високата цена на електроенергията ще има, но готовността на индустрията трябва да бъде максимално висока, каза по БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.
 
Аргументите за протеста остават валидни, но трябва да се изчака с конкретните действия. Готовността на всички предприятия в индустрията и в цялата икономиката трябва да бъде максимално висока. В момента не всички предприятия са получили своите сметки. Тези, които обаче са ги получили, видяха, че това, което говорихме за увеличение на тока със 17-18% на сметките, вече е факт.

До края на месеца, когато всички предприятия ще получат сметките си. Те ще започнат да мислят за икономия на разходите и, вероятно, ще започнат да се обявяват съкращения на хора. Тогава реалната обстановка в икономиката ще предполага национални протестни действия. Това е естествения ход на нещата, но не трябва да се прибързва с обявяването на някаква дата. През юли месец протестът, в който участвахме заедно с работодателите, беше предупредителен, за да не се случи това, което се случва сега.

 

Той обясни, че връщането на цената на електроенергията за индустрията трябва да бъде съпътствано със създаването на един специализиран фонд, който да изведе от пазара предприятията, чиято електроенергия се купува на преференциални цени.

 

Президентът на КТ "Подкрепа“ Димитър Манолов обяви, че следващите дни ще стане ясно дали синдикатът ще подкрепи протестите, които работодателите планират в края на месеца: Проблемът с договорите, които висят като воденичен камък на нашата енергетика, не може да бъде решен от българската прокуратура. Той може да бъде решен с намеса от Брюксел или с намеса от българска страна. Октоподът в енергетиката трябва да бъде прекратен. Абсурдно е евтиният ни ток да се изнася в чужбина, а ние тук да плащаме скъпия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 96| 36760 |09.09.2015 Б. Димитров: Евреите, а не комунистите са виновни за Народния съд . 30| 13599 |09.09.2015 Божидар Димитров: Няма бежанска вълна в ЕС . 4| 4506 |08.09.2015 Пак скандали и протести заради новините на турски . 3| 4999 |07.09.2015 Береану: Как те репресират, когато те хващат с белязани пари?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads