Реклама / Ads
25| 5377 |22.05.2011 НОВИНИ

Б. Димитров: Ранното обявяване на кандидатурите носи рискове

.
Божидар Димитров
Нямам намерение дза ставам президент. В политиката няма приятелство, приятелството може да доведе до компромиси. Старата политическа номенклатура няма шанс, ако има предсрочни избори.
 

У нас някои постове буквално се обожествяват – министър, професор... Министрите са експерти, които са назначени за четиригодишен срок. Но те могат да бъдат свалени по много причини – поради несправяне с работата, поради промени на конюктурата, както беше при мен, каза Божидар Димитров в предаването На 4 очи по Нова тв.

С премиера ни виждат често, но това не означава, че имам намерение да ставам президент или каквото и да е друго, каза професор Димитров. С освободените министри не успяхме добре да се опознаем, поясни гостът и добави, че в политиката няма приятелство. Приятелството може да доведе до компромиси. Предварително трябва да знаеш, че има работа, а не приятелство. Понякога има противоречия, дискусии, често те водят до нови резултати.

Смятам, че правителството е добро, защото България, с цената на тежко затягане на коланите, не изпадна до състоянието на Гърция, Португалия, Ирландия и други страни. Скоро няма да се усети подобрение, прогнозира Димитров и обясни, че бензинът е по-скъп в Гърция. Сега стотици фирми от Гърция и Румъния се регистрират в България, защото у нас ДДС е по-нисък.

Съзнателно съм се ограничил в наблюденията си над работата на правителството. Цяла България се пита дали Борисов ще се кандидатира за президент, питам се и аз, каза Димитров. Има време до август месец, когато всички ще обявят кандидатурите си. Според Димитров ранното обявяване носи рискове.

Близо шест месеца аз не съм се интересувал от кухнята на политиката. Старата политическа номенклатура няма шанс ако има предсрочни избори, както прогнозират някои политици, каза Димитров. Всеки, подкрепен от ГЕРБ, при добра пропаганда, може да спечели изборите, каза той.

Няколко електронни медии, пари да се купят те и подкрепата на велика сила – това са трите неща, които могат да решат изборите, разкри Димитров.

Според него празникът на 24 май е най-българският празник. Цар Борис, цар на една от трите велики сили тогава, обявява християнството за държавна религия. Във вътрешен план в България живеят много народи, които постепенно се спояват помежду си. Християнството регулира животът във всичките му страни. Но то се изповядва с книгите, които са били написани на гръцки или латински. Затова е било необходимо да се проповядва на народен език. Това политическо решение на Съвета на великите боили е изпълнено от Кирил и Методий. Те създават българската азбука – глаголицата, след което се създава кирилицата. Зад Кирил и Методий застава цялата българска държава с цялата си икономическа мощ, поясни историкът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5780 |22.05.2011 М. Димитров: Белене е предателство като това на Левски . 12| 5695 |18.05.2011 М. Димитров: Строежът на "Белене" = вот на недоверие от сините . 28| 5247 |06.05.2011 Ф. Димитров: Демокрацията е въпрос на избор . 5| 6333 |01.05.2011 Пл. Димитров: Искаме пари и социална защита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads