Реклама / Ads
4| 5624 |30.06.2008 НОВИНИ

Ем. Димитров-Ревизоро: Пред Европа едно; тук - друго

.
Двете смени: на министъра на вътрешните работи Р. Петков и на шефа на митниците Асен Асенов били представени на запад като борба с корупцията, а у нас и двамата били изпратени с почести.
 

 

В публичното пространство се хвърлят обвинения, които не могат да се докажат, коментира по БТВ по повод корупционния скандал сред опозицията бившият директор на Агенция "Митници" Емил Димитров-Ревизоро. От април месец насам били изнесени първите данни за прикриване на преписки и за спиране на разработки. Причината Емил Димитров да бъде извикан в прокуратурата заради скандала с митниците била да се демонстрира пред Запада как веднага страната е започнала да осъществява огромна активност. Проблемът всъщност се състоял в двойния стандарт на България: излизало, че пред Европа декларираме едно, а в България друго. Въпреки всичко ни грозяло евроембарто, т.е. европейските границите, които България ще управлява и контролира, щели функционират като границата по време на югоембаргото. По отношение на управлението на митниците, Емил Димитров-Ревизоро обяви, че едни и същи хора ги управляват през всичките години. При всяка една смяна на властта 40 имена се завъртат в публичното пространство и просто започват да работят със следващите. Той обаче отрече печалбата от митниците да е толкова голяма, че да тече и към опозицията, която да си затваря очите.

Двете смени: на министъра на вътрешните работи Р. Петков и на шефа на митниците Асен Асенов били представени на запад като борба с корупцията, а у нас и двамата били изпратени с почести. Ревизоро изясни, че имало служба, влязла в ДАНС, която се занимавала с това да разработва Румен Петков. Според Емил Димитров новата структура, за да може да покаже ефективност, решила да покаже някой стари неща, с които да си разчисти свои вътрешно партийни сметки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4867 |25.06.2008 Бъркотия в самолетното разписание на цяла Европа заради полуфинала . 22| 4675 |25.06.2008 Най-бедните в Европа са с най-високи цени за електроенергия . 6| 4836 |21.06.2008 С "горещ телефон" М. Плугчиева контролира европарите . 1| 4881 |18.06.2008 Българските либерали защитиха енергетиката ни в Европарламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads