Реклама / Ads
35| 5286 |10.01.2014 НОВИНИ

Б. Димитров: Трябва ни стратегия 50 г. напред като в Турция

.
Божидар Димитров
Костов прави стратегии с 4 годишен хоризонт. При нас трябва да се планира като в Турция - 50 години напред. Трябва да се дава гражданство на българи от диаспората, за да се оправи демографския проблем, препоръча той.
 

Атина не защитава нашите интереси, те действат така, че в Македония да няма ребългаризация, заяви по БТВ историкът и шеф на НИМ Божидар Димитров. Според него Турция въобще няма да стане член на ЕС. Те през 60-те години кандидатстваха, те са друга цивилизация, а и съпротивата не идва от нас, идва от Австрия, Германия и т.н. Те биха имали най-много депутати. Но в тези страни знаят, познавайки ги, че това са хора, които се затварят в гета, вдигат джамии и се самоизолират, обясни той.

Тук преди време беше Иван Костов, който заяви, че са направени прогнози, според които на нас не трябват повече мощности в енергетиката, напомни Димитров и посочи, че тази прогноза била едва за 4 години. В същото време в Турция обаче се правели дългосрочни прогнози за десетилетия напред.

Ако имаме стратегическо планиране, то трябва да е за 50 години напред, а не за 4, каза Димитров. В Турция, благодарение на това, населението живее по-добре, здравеопазването е по-добро, има и известни външни успехи. В България би могло основните партии да се разберат по 5-6-7 стратегически въпроси за 50 години напред. И да ги осъществяват, без да си пречат. ГЕРБ постави като приоритет магистралите и започна да ги строи. А опозицията започна да говори, че асфалта не се яде. А сега продължава да строи магистралите, което е добре. Е, защо трябва да се карат като са в опозиция, попита Димитров. Има ли дългосрочна визия, няма да си пречат - по демографията няма да се ядем, по регионалното развитие няма да се ядем..., констатира той и поиска доктрина на държавата. И заключи, че сме много способен народ!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5459 |08.01.2014 Б. Димитров: Македонците не ги интересува цар Самуил . 6| 4902 |08.01.2014 Приеха стратегия как да учим през целия си живот . 11| 5013 |06.01.2014 Б.Димитров: Общи посолства между Белград и Скопие - крачка към обща държава . 49| 8769 |02.01.2014 Божидар Димитров: Мозъците ни отиват в Англия, връщат ни пенсионери и алкохолици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads