Реклама / Ads
42| 5381 |02.07.2011 НОВИНИ

М. Димитров: Върнете на държавата ски-зона Банско

.
Мартин Димитров
Единственият вариант за постигане на справедливост по казуса за ски-зона Банско е 60-те хектара, извън концесионния договор, да бъдат одържавени. Това заяви лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров, цитиран от КРОСС.
 

В сряда министърът на околната среда и водите Нона Караджова обяви, че проверка на министерството е установила разминаване между предвидената в концесията площ за експлоатиране от страна на фирмата „Юлен“ АД и действително застроената със съоръжения площ.

Караджова обясни, че за да не бъде „погребан“ ски-курортът Банско, няма да се премине към разваляне на концесията, нито ще се премахнат допълнително построените ски-съоръжения. Според нея приемливото решение е да се направи поправка в закона за концесиите, която да позволи корекции в договора по посока на вдигане на концесионната такса.

По думите й концесионерът е спазвал редовно двете основни задължения по договора – да направи инвестиции и да плаща концесионна такса. Развалянето на договора ще има финансови последици за държавата, затова е взето решение за осигуряване на възможност за корекции в този и други договори, допълни Караджова.

Това е все едно да си построя къща на поляната до НДК и после да кажа, че ми е много хубава къщата и искам да ми я узаконят. Само че ще ми я бутнат“, възмути се днес Мартин Димитров. Трябва да има сериозни санкции и глоби. Не може в единия случай законът да се изпълнява, а в другия всички да се правят на умрели лисици, категоричен е лидерът на СДС.

По повод аргументите в защита на туризма в региона Мартин Димитров предложи съоръженията, изградени в 60-те хектара, извън концесионния договор, да бъдат одържавени.Това е единственият вариант да има справедливост в тази ситуация, без да се съборят тези обекти – като минат собственост на държавата, веднага. За да е ясно, че в такива случаи наказанието е тежко, каза той.

Съпредседателят на Синята коалиция предупреди, че ако в този случай на дружеството му се размине, има опасност да се стигне до рецидиви. „Утре някой друг ще построи нещо незаконно и на него с какви очи ще му откажем”, попита той. И подчерта, че държавата трябва да мери с един аршин. В противен случай ще стане ясно, че „всеки може да си прави каквото си иска в тая държава”.

„Нали си представяте, че на доста хора вече им бутнаха къщите. И сега какво ще им кажем на тях – вашите къщи, понеже са незаконни, ги бутнахме, но тия, понеже са големи тарикати, а не като вас, ще им узаконим всичко. Такава държава ли искаме да живеем”, попита той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5768 |01.07.2011 Б. Димитров: Втора джамия, ако мюсюлманите са над 30 хил. . 66| 4879 |13.06.2011 М. Димитров: Вотът показа, че хората искат обединена десница . 21| 5008 |10.06.2011 М. Димитров: В СДС сме като доведени от манастир . 12| 4910 |09.06.2011 М. Димитров: Национализация в 21 век е недопустима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads