Реклама / Ads
14| 5201 |17.11.2013 НОВИНИ

Димитров: За властта са нужни 10 млн. лв, TV, вестник и подкрепа на велика сила

.
Божидар Димитров Източник: Булфото
"Националистическа партия на България" се цели във властта, смята да управлява и ако получи отказ да бъдe регистриранa, то това значи, че съдебната система е зависима.
 

Това коментира един от тримата лидери в националния изпълнителен комитет на новата партия Симеон Костадинов пред бТВ. Негов опонент беше историкът Божидар Димитров, според когото партията няма нужните ресурси, за да се наложи.

В спор за терминологията и изясняване на понятията какво е нацизъм, расизъм, фашизъм и национализъм Костадинов зае твърдата позиция, че формированието искало да пази българите от „другите” и смята да облече „железния си юмрук” в закони.

"За да я вземеш властта е публична тайна, че са ти нужни 10 млн. лева свободни, една телевизия, един вестник и подкрепата на една велика сила", заяви историкът Божидар Димитров.

„Не смазване на циганите, смазване на циганския терор с железен юмрук. Това е по-силен израз на програмата ни да има наказания и по-високи санкции за борба с битовата престъпност”, обясни Костадинов. Думите му бяха по повод една от заявките на партията при учредяването й, че „Циганският терор ще бъде смазан с железен юмрук, защото няма друг начин“.

В новосъздадената партия влизат части от Българска национално-радикална партия, организацията „Кръв и чест“. Според Костадинов, Европейският съюз е станал диктатура, България не бива да членува в него и няма лошо в това част от „Кръв и чест” да са част от националистите.

Според Божидар Димитров пък, Националистическа партия на България всъщност не е националистическа и с думата се спекулира. Той обясни, че много партии, които се дефинират по този начин не познават идеологията си, а национализмът е нещо позитивно и е синоним на родолюбие. „Вие не сте националисти, за националиста нацията е целият народ, който живее в страната”, обърна се историкът към Костадинов.

По думите на Божидар Димитров, има ниша в обществото за подобни движения и те не бива да се забраняват, защото „всичко забранено е по-сладко, ако ги забранят ще имат повече привърженици”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6225 |30.10.2013 Б. Димитров: Борисов и Станишев да се разберат . 102| 6413 |22.10.2013 Бойко в Благоевград: Вземам властта и връщам уволнените при чистката . 11| 7147 |21.10.2013 Евгени Димитров: Скриха досието "Гоце" през 1997 г. . 7| 5365 |29.09.2013 Лаков: Безразборното хвърчене на властта 2009-2013 г. струва 33 млн.лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads