Реклама / Ads
30| 4871 |13.09.2012 НОВИНИ

М. Димитров знаел неща за "Белене", които са тайна

.
Мартин Димитров
Извън Тройната коалиция в цивилизования свят няма други хора, които започват да харчат без договор и проект. И сега БСП действа с кръгове в Русия, смята шефът на комисията по икономика и енергетика в НС.
 

Цялата истина за Белене не беше извадена, това не направи досега и настоящото правителство, за да не обиди руски кръгове, но този момент настъпи, щом ти искат 1 милиард, обяви по БНТ съпредседателят на Синята коалицияи бивш шеф на СДС Мартин Димитров.

Целта на една парламентарна комисия трябва да събере фактите на едно място, да потърси съдействието на ДАНС, да се види кои са фирмите, настоя димитров, който знаел много неща, но не можел да ги каже на този етап.

Проектът "Белене" е като да искаш да си строиш къща, но нямаш пари за нея, а купуваш материалите, направи сравнение Димитров. Извън Трояната коалиция в цивилизования свят няма други хора, които започват да харчат без договор и проект. Това си е прахосване и безхаберие.

Нека заедно с преговорите за Южен поток да се изчистят нещата за АЕЦ Белене, предложи той. Очевидно БСП действа с кръгове в Русия, иска референдум, а руската страна точно сега увеличава иска. Няма обосновка как се е формирала новата сума, смята Димитров. Не трябва да се бърза с подписването на договора за Южен поток, вкл. и преди да се представят елементите по договора пред НС. Трябва да се спре практиката на събиране в тъмна стая и подписване, както правеше Тройната коалиция, поиска шефът на комисията по икономика и енергетика в НС.

Доброто представяне на един кандидат при изслушването за ВСС не означава непременно, че той ще бъде избран. Няма и проверка за принадлежност към ДС на кандидатите, което е недопустимо. След като бъдат избрани, те ще бъдат проверени, но трябва още сега да мине такава проверка, отчете Димитров, който заподозря тайна договореност между ГЕРБ и БСП по този въпрос. Аз не съм правил такива разговори, кандидатите трябва да се докажат с качества, обясни той. Изслушването трябва да повлияе на гласуването в НС, а не после всеки да гласува както му е наредено.

Десницата трябва да се консолидира, но не може дясното в България да се изчерпва само до ГЕРБ. Новото ръководство на СДС още не е показало ясни и категорични позиции, но това не решава проблемите на ДСБ. Умният начин е да разбереш какво става още преди изборите, трудният - след тях, обясни Димитров. Ако няма обединение, рисковете от изчезване на сините са огромни. Има хора, които искат планирана катастрофа и правят услуги на други партии и кръгове. Сините са неудобни за мнозина, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5981 |03.09.2012 М. Димитров пак ще търси обединение на десните . 9| 5963 |24.08.2012 В. Рашидов: Е, какво да направим, че Божидар Димитров е от Созопол! . 8| 6902 |19.08.2012 Трайчо Трайков знаел как да се свалят цените на горивата . 29| 5810 |09.08.2012 Терористът не е знаел, че ще го взривят до автобуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads