Реклама / Ads
36| 5435 |08.11.2013 НОВИНИ

Т. Димова: 10 ноември още не се е случил, защото управлява ДС

.
Теодора Димова Източник: Булфото
Писането на черни списъци е уродливо проявление на тоталитарни нрави. Така Велислава Дърева коментира в "Лице в лице" по бТВ черния списък "Комисарите на промяната", който беше разпространен в интернет пространството.
 

Добре дошли в нашия свят – светът на списъците. Аз като протестиращ гражданин съм квалифициран като платен, наркоман, лумпен и т.н. и то от депутати от парламентарната трибуна, отговори й режисьорът Стоян Радев. Бях включен поименно, след като предложих публичен дебат.

Списъкът е обобщаващ, както се обобщават и протестиращите. Събрал е в чувал хора, които са съвършено различни, коментира журналистът Иван Бакалов. Обединява ги единствено това, че са се изказвали критично към протестиращите.

Теодора Димова очаква в скоро време да се появят и вярващи и контравярващи. Този списък има за цел да възобнови езика на омразата, смята поетесата. Патосът на протеста, особено на студентския е много чист – борят се за малко повече морал, да останат в държавата си. Димова не е съгласна младите хора на България да бъдат квалифицирани по каквито и да е било начини. Този списък беше натоварен с прекален драматизъм. Случаят с Делян Пеевски беше детска играчка сравнен с този с Христо Бисеров. И ние сега си говорим за този списък. Ето срещу това протестираме, каза поетесата.

Според Дърева от четвъртия ден на протестите се е появило разделението на качествени и некачествени, на човеци и нечовеци. Тъй като аз пребивавам в черни списъци от преди 10 ноември, моето име е покрай тези на Светлин Русен, Жельо Желев, Нешка Робева и др.

Дърева има чувството, че 10 ноември не се е случвал. И при всеки следващ протест се казва, че ето това е истинският 10 ноември. И вече 24 години търсим някакъв призрак. И 24 години се повтаря лозунгът „червени боклуци”. Тези, които стоят зад списъка не ги знам кои са и сега са се снишили и чакат всичко да отмине, каза Дърева.

10 ноември още не се е случил, защото Държавна сигурност още не си е тръгнала и още управлява, завърши Теодора Димова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 103| 5221 |05.11.2013 Президентът свиква КСНС на 20 ноември . 0| 10015 |31.10.2012 След 7 ноември пускат парното в София . 7| 5549 |29.10.2012 Увеличение с 30% на такситата в София от 1 ноември . 13| 5580 |11.10.2012 Путин идва все пак на 9 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads