Реклама / Ads
8| 5307 |21.12.2013 НОВИНИ

Динамика, манипулация и несправедливост - думите на 2013 г.

.
Динамика е ключовата дума за 2013 г. Шоуто не беше създадено само от управляващите, а и от гражданите и обществото. Динамиката през годината е по-добра от застоя.
 

Това беше оценката за изминаващата година на Атанас Мерджанов от БСП в „На светло с Люба Кулезич” по НТВ. "Някои хора решиха да почиват 2 месеца, други да протестират, а трети, които бяхме в НС, смятахме, че трябва бързо да се заемем със законите, които бяха нужни за икономическото състояние на страната", подчерта Мерджанов.

Според Десислава Атанасова от ГЕРБ думата, която описва годината, е манипулация. Г-н Мерджанов започна да говори сякаш цяла нощ е чел опорните точки. Манипулации, черен пиар, атентати, започна да изброява Атанасова. Тя извади заглавия от скандала с бюлетините в Костинброд, след това се оплака от подценяването в числеността на летните протести. Тя е убедена, че МВР и БСП са вече едно. И митинга си направиха заедно, коментира Атанасова. Относно БСП и ДПС, тя каза, че те отдавна са една партия – дори се целуваха по площадите.

Похвално е, че гражданското общество се събуди, че вече 180 дни хората не спират да искат промяна. Гражданите искат морал в политиката, затова доверието и рейтингът на всички е много нисък, каза Атанасова. Tя изрази оптимизъм, че през изборите през май ще има огромна активност.

Мерджанов изтъкна, че Десислава Атанасова е демонстрирала задълбочен интерес към задкулисната информация: "Не искам да влизам в тона на г-жа Атанасова. Разбирам, че ГЕРБ са загубили, като не са я предложили за вътрешен министър."

Мерджанов заяви, че БСП може да си партнира с ГЕРБ по въпросите, свързани с Изборния кодекс и сектора сигурност.

Антония Първанова от НДСВ определи годината с думата несправедливост. Отсъства справедливост във всички сфери. 25% от българските граждани не са представени в парламента. Несправедливо е хората вместо да са съпричастни към създаването на закони, да протестират срещу тях. Когато правихме фонда инвитро, и когато се борих с две неправителствени организации, най-накрая бях обвинена в конфликт на интереси именно от инвитро клиниките, определи като най-голямата несправедливост, за която я е заболяло в миналото Първанова.

Първанова разкритикува Реформаторския блок с думите: "Несправедливо е, когато се обядиняват няколко политически сили да казват, че тяхната платформа е първо да падне правителството, второ да си подаде оставка парламентът и трето да има избори."

На въпрос как НДСВ, която тя оглави, ще се справи с тази действителност, Антония Първанова отговори, че НДСВ има социална платформа за национално единство и обществена справедливост, която е отворена широко за граждански организации и политически субекти и всеки може да се включи.

С идването на НДСВ на власт в обществото се внесе известно спокойствие. Може би такъв известен успокоителен тон трябва да бъде внесен и сега сред българските граждани, предположи депутатът от Коалиция за България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9097 |21.10.2013 Майката на Чеци протестира срещу манипулацията в държавата . 86| 8042 |05.02.2013 Главният секретар на ДАНС: „Буда” е манипулация . 78| 5769 |21.01.2013 Борисов: Станишев и компания извършват гигантска манипулация . 7| 5547 |28.09.2012 М. Найденов: Продажбата на държавна земя ще поправи историческа несправедливост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads