Реклама / Ads
11| 5853 |15.10.2010 НОВИНИ

Й. Динев: Бизнесът ни е чист като сълза

.
марина Диневи
Действащият кмет в "Св. Влас" сега бил "удобен, полезен" за общината и бил добър избор, съобщи бизнесменът, чиято марина била законна, според него.
 

Аз съм колекционер на автомобили, но се съмнявам, че автопаркът ми е най-богатият в България, обяви по БТВ милионерът Йордан Динев. Хората се занимавали с колекциониране, той бил платил данъците си, имал около 5-6 хубави автомобили. Българите имат особено отношение към богатия човек и още от дядо Вазов се нагнетявало мнение за "чорбаджии-изедници", афишира литературните си познания Динев. А трябвало да се прави разграничение между хората, които са "принадили" към държавата и такива, които са "откраднали" от нея, добави Динев.

Има лостове за проверка на първия милион, проверки трябва да има, те намаляват нелоялната конкуренция, каза още той. Огромни данъци платили братята - десетки милиони общо за 52-те си дружества. Йордан Динев имал само една къща в Св. Влас. Братята никога не били разсъждавали по начина - държавата не ми е дала нищо, няма да й давам и аз.

Жълтата преса тиражира, че търся политици; но тя ни направи известни. Нормално било обаче и политиците да посещават достойни, лъскави места, категоричен беше Динев. Комплексът му станал лице на бранша в България; чист и незамесван в корупционни скандли; никога нямали заменки, държавни поръчки, бизнес, свързан с акцизни стоки. "Море" било местно обединение, не било безразлично кой ще управлява "Св. Влас". Действащият кмет сега бил "удобен, полезен" за общината и бил добър избор.

Има конфликт с Чавдар Александров, но ще бъде ласкаещо за него да кажа, че той ни е конкурент; сблъсъкът е, че те са дали над 40 пресконференции, че марина "Диневи" е незаконна. Нарочиха ни, че не сме подкрепили техния общински съветник и се играе мръсна игра, констатира Й. Динев.

Братята били получили от държавата разрешение да построят хидротехническо съоръжение, т.е. марината. Ние строим вътре във водата и плащаме акваториална такса, но самото съоръжение е построено след разрешителен режим и не засягаме изключителна държавна собственост. Спорът бил на РДНСК с архитектите на Диневи, каза той. Техните архитекти казвали, че земята била 4-та категория, а РДНСК -  3-та. Документите, с които сградите били приети в общината, били същите, които щели да се вкарат в ДНСК. Всичко е законно, врече се Динев и обясни, че други взимали куфарчета на прехода.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5925 |09.10.2010 Бизнесът иска дебат за Пловдивския панаир . 4| 4513 |19.04.2010 Авиобизнесът губи по 300-400 хил. лв. на ден . 1| 4901 |01.09.2009 Бизнесът иска “старото” финансиране на пътищата . 0| 4804 |04.06.2009 Бизнесът се включи в битката срещу купуване на гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads