Реклама / Ads
6| 4141 |26.08.2019 НОВИНИ

Директорът на Националното музикално училище няма да подава оставка

.
Столина Добрева
Директорът на Националното музикално училище Столина Добрева няма да подаде оставка от директорския пост. Това заяви тя след среща с министъра на културата Боил Банов. По думите й стана ясно, че по време на срещата Банов не е искал нейната оставка, а разговорът е минал конструктивно.
 

До ситуацията се стигна, след като оперната прима Дарина Такова написа в интернет, че е поискала да кандидатства за преподавател в училището, но по регламента на конкурса трябва да изпее няколко произведения, въпреки световното признание на таланта ѝ.

 

"Министърът не ми е поискал оставката и аз не съм си я подала. Така че искам да успокоя всички, които се вълнуват по въпроса. Аз отново защитих позицията, изказах моето уважение към госпожа Такова и желанието на мен и на колегите да дадем възможност нашите ученици да се докоснат до нея", заяви самата директорка.

 

"Това е морален акт - оставката. Аз административно не мога да искам оставката на никой. Какво има да размислям, да размисля как един човек, който е изключителен изпълнител и се случил проблем с гласните му струни, след това, за да предаде своя опит на българските ученици трябва да пее. Така, че не съм размислил, считам, че това е грешка на директора. Тя не е човек без достойнства, не случайно е там. Но за мен в случая е сгрешила", коментира министърът след срещата, за която самата Добрева настоя, за да му обясни как стоят нещата.

 

От ведомството ще направят проверка на конкурса в музикалното училище, както и на всички учебни заведения, които са под патронажа му.

 

Сутринта пред Министерството на културата се събраха деца и родители, за да подкрепят своята директорка. Те изразиха уважението си към оперната прима Дарина Такова, но в същото време поясниха, че не е редно директорът на музикалното училище да подава оставка, защото е спазила правилата. Те бяха поканени на среща от министъра.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 14790 |25.08.2019 Боил Банов превърна скандала с примата Дарина Такова и Музикалното училище в сюжет по Кафка . 6| 8969 |15.08.2019 Методи Лалов: Очаквам директорът на СДВР да изрази мнение и от нечия тераса за назначаването на Пламен Георгиев . 15| 6565 |02.08.2019 Директорът на ГДБОП: С хитрост и лукавост, през камерите разкрихме паролите на Кристиян . 0| 4116 |01.08.2019 Директорът на затворите е временно отстранен от длъжност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads