Реклама / Ads
11| 4573 |17.04.2015 НОВИНИ

Джамбазки: Активната избирателна регистрация елиминира фантомите

.
Ангел Джамбазки
Активна избирателна регистрация поиска евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. „В по-мекия вариант може да се направи веднъж, а другия, малко по-сложен, но по-честен вариант, е преди самите избори всеки да заявява желание да гласува. Целта е след това да се видят фантомите“, каза Ангел Джамбазки по БНТ. Ако това не стане ДПС ще продължава да вкарва по 7-10 депутати с фантомни гласове.
 
Ако има задължително гласуване е редно да има активна избирателна регистрация. Двете неща вървят ръка за ръка, поясни той. Той предлага да има отстъпка в данъците на хората по време на избори, ако те дадат своя глас. „Желанието на Патриотичния фронт е това да се случи преди местните избори, за да окажат ефект още на тях“, коментира евродепутатът. Иначе според него активността по време на избори е висока. Трябва да бъде въведена възможността за електронно или дистанционно гласуване. Българите в диаспората трябва да дадат своя глас. По този начин ще се борят и купените гласове, посочи Джамбазки.

„Предстои да има официално становище на парламентарната група на ПФ. Ще кажа моето мнение – да, може да се случи и да, те са необходими. Трябва да се върне вярата на обществото в правосъдието“. Хората не вярват, че ще се случи, защото виждат реалността и са демотивирани и разочаровани. Това, че няма вяра в правосъдието означава, че няма вяра в държавността", изказа своето мнение по съдебната система и приемането на нова конституция евродепутатът.

Относно подготвяната от него резолюцията за македонците в европарламента, Джамбазки изтъкна, че в Македония предстоят промени и се обръща внимание на отношението към хората с българско самосъзнание.  Той отново посочи, че Турция спонсорира ИД и прехвърля нелегални емигранти на територията на България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6116 |19.03.2015 Джамбазки: Кметчета държат хора и избори с програми за безработни . 2| 4300 |15.03.2015 Около 50% е избирателната активност в Сърница . 23| 5371 |13.02.2015 Джамбазки: Българите в Украйна - шанс за ново българско Възраждане . 11| 5240 |08.02.2015 Джамбазки: Абсурдно е да сменяме имената на починали хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads