Реклама / Ads
19| 7484 |22.08.2015 НОВИНИ

Джамбазки яхна метлата заради циганските бараки в Максуда

.
Ангел Джамбазки
Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обвини Европейската комисия в двоен стандарт и лицемерие заради изказване на говорителя на комисията Кристиан Уииганд относно ситуацията със събарянето на незаконните цигански коптори във варненския квартал „Максуда", съобщават от ВМРО.
 

Припомняме, говорителят на ЕК заяви, че българските власти трябва да предоставят алтернатива и да спазват основните човешки права. Според говорителя на ЕК заповедите за принудително изселване, издадени от националните власти, по принцип трябва да се основават на съдебно или административно разпореждане и да включват възможност за съдебно обжалване на изгоненото лице.

 

Комисията призова настойчиво българските власти да предоставят алтернатива за жилищно настаняване на изселените цигани. От институцията препоръчаха още, когато се изселват хора от незаконни постройки, местните власти да предвидят и програми за трудова заетост, образование и здравни грижи.

 

Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира, че не е работа на ЕК и нейния говорител да казват как България да спазва вътрешното си законодателство. Той подчертава, че комисията има други компетенции и други прерогативи. „Чиновникът Кристиан Уииганд няма право да дава оценки и насоки", категоричен е Ангел Джамбазки. Той горещо препоръчва на говорителя на ЕК да се заеме с поставените от Европейския парламент задачи, „а не да развива теории за България, където сигурно не е и стъпвала".

 

Евродепутатът Ангел Джамбазки обвини ЕК в двоен стандарт и лицемерие, защото когато това се случвало във Франция и Белгия, европейските комисари мълчали, а когато това законно се случва в България, знайни и незнайни чиновници се упражнявали в риторика.

 

Джамбазки се закани, че в началото на месец септември, когато започва сесията на ЕП, ще поиска разискване в зала относно изказването на говорител на ЕК.

Той призова родните власти да не обръщат внимание на словесните еквилибристики на разни брюкселски чиновници.

 

Евродепутатът е категоричен, че процедурата за постройките в „Максуда" е изрядна от законодателна гледна точка и страната ни няма от какво да се притеснява.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5054 |20.08.2015 Джамбазки подпука БНР за програмата на турски . 0| 13715 |25.06.2015 Джамбазки: БГ-циганинът е китка пред вонящите европейци . 0| 4494 |19.06.2015 Джамбазки: Нямам общо с агитките в Орландовци . 2| 5831 |12.06.2015 Ангел Джамбазки: Бежанците тръгват по Черно море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads