Реклама / Ads
4| 4793 |10.10.2009 НОВИНИ

Джанго става адвокат на Спаска; приеха я във ВМА

.
Спаска Митрова и дъщеря й
Македонците отричат да е имало натиск за освобождаването и обвиняват Б. Димитров, че се държал несериозно и принадлежал на миналото.
 

Бившият министър на вътрешните работи на Македония от кабинета на Владо Бучковски Любомир Михайловски - Джанго става адвокат на Спаска Митрова. Михайловски лично е потвърдил, че ще защитава интересите на Митрова в съда. Той  получил покана от Митрова да бъде нейн адвокат преди месец. В съда тя не е имала адвокат и се е защитавала сама. Сега Михайловски ще я защитава в делото срещу бившия й съпруг за това кой от двамата да получи правата за отглеждането на детето им. Frognews.bg напомня, че преди да бъде хвърлена в затвора, Спаска Митрова имаше тези права и отглеждаше детето си в дома на родителите си. Засега тя все още не знае нито къде се намира малката, нито какво е състоянието й.

Спаска Митрова от вчера е в България, след като бе освободена от затвора "Идризово" в Скопие в четвъртък сутринта, едва 20 дни преди да изтече тримесечната й присъда. Освобождаването е станало по решение на ръководството на затвора благодарение на доброто поведение на Митрова.

Доц. Белоконски е приел Спаска Митрова във ВМА, оповести по БНР министър Божидар Димитров, който сам я завел до клиниката. Митрова е ударена по главата в затвора, очевидно е получила комоцио, но не е лекувана, а има и други оплаквания, които се нуждаят от лечение. Министърът пак заяви, че пази място в своя екип за Спаска Митрова, която ще реши иска ли да работи като негов съветник.

Вчера Митрова се срещна с премиера Б. Борисов в Сандански и благодари за подкрепата, която е получила по време на престоя си в затвора в Идризово.

В същото време началникът на кабинета на македонския министър-председател Никола Груевски Мартин Протогер официално осъди поведението на българския министър Божидар Димитров в случая със Спаска Митрова. Димитров се държал несериозно и търсел личен интерес от случая за сметка на междудържавните отношения. Натиск върху Груевски за освобождаването на Митрова нямало, каза Протогер и добави, че Б. Димитров принадлежал на миналото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4718 |07.10.2009 ДАНС ще става инфослужба, режат им правомощията . 11| 4679 |18.09.2009 Р. Овчаров: На Станишев не му остава много време . 0| 5072 |15.09.2009 Петима полицаи рекетьори остават в ареста . 2| 6106 |04.09.2009 Приеха оставката на шефа на ОДП-Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads