Реклама / Ads
2| 5446 |31.05.2018 НОВИНИ

Джефри Сакс пред “Ди Велт”: Тиранин като Тръмп разбира само от твърд език

.
Джефри Сакс
Европейският съюз трябва незабавно да реагира. В противен случай в това отношение европейците ще загубят контрол. САЩ не могат просто да наказват чужди фирми, това не може да бъде. То е погазване на международното право, правилата на Световната търговска организация и е в противоречие с решението на Съвета за сигурност на ООН за Иран.
 

Ето защо ЕС трябва да води битка, казва в интервю за в. “Ди Велт” американският икномист Джефри Сакск. Сакс е известен с теорията си за шоковата терапия, както и с огромните си хонорари, които получи от бивши соцалистически страни, за да улесни прехода им към демокрация.


Тръмп погазва международното право, а ЕС трябва да плаща? Така ЕС става за посмешище. Действително не й прилича на Европа извиването на ръце при санкциите срещу Иран и падането на колене, за да се постигнат изключения при налагането на американските наказателни мита. Агресивната политика на Тръмп е истински тест за Европа и тя във всички случаи трябва да го издържи, категоричен е то, казва още бащата на валутния борд в България.

 

Тиранин като Тръмп разбира само твърд език. Трябва ли САЩ вечно да тиранизират ЕС? Ако сега Европа не окаже съпротива, то в бъдеще тя няма да бъде приемана сериозно в международната политика. Отстъпи ли сега Европа, в бъдеще САЩ винаги ще й налагат волята си, категоричен е той.

 

Европа би следвало да игнорира санкциите. Европейските предпрятия трябва да продължат да сключват сделки с Иран. И ако САЩ се противопроставят, повярвайте ми – те няма да го направят, то тогава ЕС трябва да се обърне към Световната търговска организация, ООН и Съвета за сигурност на ООН. В крайна сметка иде реч за глобален спор. Съветът за сигурност е на страната на Европа, Русия и Китай също, посочва Сакс.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6927 |30.05.2018 Сакскобургготски: Великата Русия дори не знае къде сме на картата, не трябва напред с рогата . 1| 4499 |30.05.2018 Момчил Неков: Намирам предложението за намаляване бюджета на ОСП за опасно . 11| 6623 |30.05.2018 Коритаров пред Фрог: Независимата ни журналистика да попита Путин за убийствата на противниците му . 0| 4136 |30.05.2018 Предимно слънчево време днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads