Реклама / Ads
30| 5033 |27.05.2011 НОВИНИ

Джеймс Уорлик даде рамо на Борисов в парламента

.
Джеймс Уорлик
Американският посланик Джеймс Уорлик дойде в парламента по време на парламентарния контрол днес, за да изслуша отговорите на премиера Бойко Борисов от трибуната. По-голямата част от тях бяха по стратегическите енергийни проекти и договори на страната и отношенията България-Русия.
 

От парламентарната трибуна Борисов благодари на Уорлик, че е дошъл в Народното събрание, за да отговори на въпроси на журналистите, които ще го попитат за излезлите ден по-рано грами на посолството на САЩ, публикувани от "Уикилийкс".

Както вече писаха медиите грамите съдържат неофициално известни на обществеността факти от миналото на Борисов и оценки на бившите американски посланици Байърли и Макълдауни за неговите качества и опасенията им за обвързаност с проводниците на руските енергийни и стратегически интереси.

След като бяха разпространени от посолството на САЩ отказаха коментар по съдържанието им,  но подчертаха подкрепата и проятелството си с България.

Днес пред журналисти в парламента посланик Уорлик  потвърди казано, като изтъкна, че България винаги е била приятелска държава на САЩ и сега вече - близък съюзник на САЩ в рамките на НАТО, което предполага добри двустранни отношения.

"Отношенията между България и САЩ са изключително силни и ние имаме пълно доверие в българския премиер. Отново искам да подчертая, че имаме пълно доверие на българския премиер, изключително високо отношение спрямо него, също така - изключително доверие в българското правителство и България като силен съюзник и партньор", подчерта дипломатът.

На въпрос дали не подкрепя констатациите в доклада на Джон Байърли по адрес на Борисов, Уорлик посочи, че "грамите не представляват официална позиция на външната политика на САЩ".

"Няма да коментирам конкретно съдържание на тези грами и само ще кажа, че те не представляват официална позиция на САЩ”, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 4823 |27.05.2011 Борисов: Имал съм тежки разговори с Путин, но не съм зависим от него . 19| 5026 |26.05.2011 Кристалина Георгиева бие Борисов по одобрение . 70| 7653 |26.05.2011 Wikileaks: Б. Борисов-мащабна контрабанда на амфетамини и зависимост от Лукойл . 16| 4703 |25.05.2011 Станишев: Управлението на Борисов ни връща в 2004

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads