Реклама / Ads
41| 6776 |30.06.2012 НОВИНИ

Джеймс Уорлик се включва в гей-парада; надявал се и синът му да отиде

.
Джеймс Уорлик
И други посланици щели да се присъединят към гей-парада в София. Парадът на различните бил и инструмент за дипломация. Посланикът на САЩ нямал против гейове във властта.
 

Казват, че дипломацията е умението да влизаш в различни роли, докато правиш политика. Джеймс Уорлик знае това от опит. Посланикът на САЩ в България по време на мандата си участва в сериала на bTV „Стъклен дом", пя кънтри песни, танцува суинг. А преди да си тръгне от София реши да подкрепи шествието на хората с различна сексуална ориентация "София Прайд".

"Много съм благодарен, че ще имам възможността да се включа в "София прайд", заяви пред bTV посланик Джеймс Уорлик. "Трябва да изпратим послание, че всички сме еднакви пред Бог, трябва да се отнасяме с уважение и достойнство към всеки. Как да изживееш живота си е твое решение".

Въпреки че разбира, че е смело един дипломат да се включи в гей парад, Джеймс Уорлик призова "да отпразнуваме възможността всички хора да живеят заедно и да бъдат свободни да избират кого да обичат". "Надявам се да има и други хора, които да излязат, а не да марширувам сам. Надявам се, че всичко ще премине мирно и щастливо. Трябва да е радостен ден и да отпразнуваме това, че на този свят живеят толкова различни хора", коментира посланик Уорлик.

През последните две години посланикът не е бил в София по време на гей парадите, затова ги е изпуснал. Тази година обаче наистина е искал да отиде, затова е предвидил програмата си от дълго време.

"Взех решението много рано и бях сигурен, че ще присъствам. Надявам се, че там ще има и други посланици. Това е възможност да покажем толерантност, уважение, равенство и достойнство. Това е важно, според мен, не само в България, но и в собствената ми страна", заяви Джеймс Уорлик.

Родината на Уорлик има дълга традиция в организирането на гей шествия. Посланикът не е мобилизирал екипа си от американската мисия, но вярва, че сред различните няма да бъде сам. "Няма да карам никого насила да идва, но съм сигурен, че и други хора са решили да присъединят към парада", поясни посланикът, който се надява да бъде придружен от сина си.

Запитан дали българите са готови да приемат гейове във властта, посланик Уорлик заяви, че няма значение кого си избрал да обичаш, ако правиш най-доброто, на което си способен за страната си.

"Защо да не работиш в правителството, да не си военен. Аз виждам България като много толерантна държава", заяви Уорлик. "И други посланици ще се присъединят в цветния парад", убеден е Уорлик.

Хомофобията се среща навсякъде по света, разсъждава Джеймс Уорлик. Но понеже по време на мандата си е опознал балканските страсти ще се оглежда и за полиция. "Ще отида на парада без охрана. Там ще има полиция и се надявам, че няма да има насилие".

Барак Обама разреши гей браковете в САЩ, а Джеймс Уорлик ще покаже, че парадът на различните е и инструмент за дипломация.

Но като голямата си изява на светска сцена Уорлик определя участието си в "Стъклен дом". В подобна светлина вижда и някогашното си завръщане в България. "Бях развълнуван и поласкан да бъда част от „Стъклен дома", въпреки малката ми роля. Никога няма да го забравя", заяви Уорлик.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5896 |10.06.2012 Уорлик пожела американски инвеститори да стъпят и в Добруджа . 43| 8070 |05.06.2012 Посланик Уорлик: Младеж с Бентли трябва да докаже доходите си . 15| 7499 |31.05.2012 Дж. Уорлик щял да си тръгне от България, "когато си тръгне" . 44| 7120 |28.05.2012 Прощално Уорлик на гей парада в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads