Реклама / Ads
3| 5179 |13.03.2019 НОВИНИ

Джи Пи Груп получава безлихвен заем за ремонта на ”Графа” от Столична община

.
Източник: БГНЕС
Според точка от дневния ред на утрешното заседание на столичния община ”Джи Пи груп” и ”ПСТ груп” ще получат безлихвен заем, за да си довършат ремонтите в Столицата. Според общината това било стандартна практика при големи европейски проекти, от което става ясно, че това финансиране е било очаквано, договорено и планирано предварително.
 

Столичната община ще отпусне безлихвен заем на фирмите ”Джи Пи груп” и ”ПСТ груп”, които ремонтират централната ул. ”Граф Игнатиев” и градинката пред бившия ресторант ”Кристал”, съобщи ”Капитал” като се позовава на точка от дневния ред на утрешното заседание на общинския съвет.

 

Проверка на Фрог показа, че в дневния ред на заседанието тази тема фигурира в точка 5. Дакладчик по нея е зам. кмета Дончо Барбалов. Отбелязано е, че ще се разглежда

заемообразно отпускане на средства от бюджета на Столична община за разплащане на разходи по Договор за безвъзмездна финансова помощ, сключен между Столична община и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

 

"Причината е, че проектът е с дълъг срок на изпълнение, по-голямата част на парите идват от еврофондовете, а верефикацията на сметките отнема продължително време. За да не се нарушава графикът на изпълнение, както и разплащането на извършените строително-монтажни работи е необходимо отпускане на средства от бюджета на Столичната община под формата на временен безлихвен заем. Възстановяването на сумата ще стане след верифициране и превеждане на средства от страна на Управляващия орган на оперативната програма", се казва в доклада към предложената точка.

 

Общата сума на проекта за двете зони плюс надзора е около 46 млн. лв - 41 млн. от европейските фондове плюс още около 5 млн. лв. съфинансиране от общината. До момента са платени 14 млн. лв. авансови разходи, които са минали верификация и са били преведени от Управляващия орган на европейската програма "Региони в растеж", допълва "Капитал".

 

От Столичната община са коментирали неофициално пред изданието, че това е стандартна практика при големи европейски проекти, свързани с чакане да се възстановят извършените разходи.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3817 |20.02.2019 Сидеров: От БСП си получават 1/3 от заплатите извън зала . 1| 3793 |17.02.2019 Над 412 000 клиенти на ЧЕЗ Електро получават фактурите си онлайн . 2| 4563 |04.02.2019 Владимир Пенев, Михаил Белчев, Бина Харалампиева и др. получават ордени от президента . 2| 4284 |31.01.2019 Вл. Тодоров за Фрог: Заемаме челните места в класацията за загиналите на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads