Реклама / Ads
2| 7580 |28.05.2015 НОВИНИ

Джихадисти: Мишел Обама струва 40 долара като робиня

.
Мишел Обама
Джихадистите от Ислямска държава вече стигнаха и до Белия дом, като организираха словесна атака срещу първата дама на САЩ Мишел Обама. Вербалното нападение е дело на една от високопоставените сексробини на Халифата, която се величае като „джихадистката булка”.
 
Тя е написала отговорв изданието Dabiq, което е призовано да бъде отговор на обвинението от страна на ООН, че джихадистите продават млади момичета като сексробини.

„Джихадистката булка” обижда Мишел и я сравнява със сексробиня: „Кой знае, цената на Мишел Обама ще бъде не повече от една третина динар” (един златен динар струва 139 долара). Авторката не само потвърждава всичко за сексробините, но и определя това като сунна, като достоен начин на живот.

Междувременно Иран стартира конкурс за карикатури против Ислямска държава (ИД), като прикани участници от цял свят да осмеят екстремистката групировка и зверствата, които е извършила. Организаторите заявиха, че избрани творби ще бъдат изложени в четири културни центъра в Техеран, и че победителят ще бъде обявен на 31 май. Според държавната информационна агенция IRNA художниците са инструктирани от иранския Дом на карикатурата да се съсредоточат върху „престъпленията, извършени от Ислямска държава”. Изпълнителният секретар на конкурса Мохамед Хабиби каза, че са избрани 280 творби от общо 800 карикатури, като участниците са били от над 40 страни, сред които Бразилия, Австралия и Индонезия.

Федералната данъчна служба на САЩ призна, че е станала жертва на кибератака, в резултат на която са били откраднати личните данни на 100 000 данъкоплатци. Кибератаката била извършена в периода от февруари до средата на май. Хакерите успели да получат от трета – неидентифицирана, страна лични данни (дата на раждане, адрес, социалноосигурителен номер), които използвали за достъп до онлайн данъчна услуга, се посочва в комюнике на Федералната данъчна служба. Компютърни експерти в службата установили близо 200 000 опита за достъп до определен род данни, извършени от съмнителни адреси на електронни пощи. Злосторниците се представяли за обикновени данъкоплатци, влизащи в системата на Федералната данъчна служба, за да проверят уж въведени преди от тях лични данни.

Над 100 000 подобни опита на хакерите се увенчали с успешно преминаване на проверката и те получили достъп до конфиденциална информация на други хора. Този инцидент става на фона на рязко увеличаване на кибератаките срещу големи американски компании, включително крупни банки, което предизвиква безпокойство в Белия дом.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6450 |22.04.2015 Обама: Руските ракети не са преграда за Вашингтон . 8| 4436 |13.04.2015 Касапинът Джихада реже главата на Обама в анимация . 8| 7867 |29.03.2015 Ирански министър: Обама не е човек, а клонинг! . 37| 5227 |03.03.2015 Лавров бъзика Обама за Немцов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads